View Single Post
Old 06-10-2012, 10:16 AM   #30
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: DAW-WINDOWS 7-optimizacija part I

Quote:
Originally Posted by Khan View Post
Za normalan rad iskljucivanje inexing-a za sve diskove je MUST. Ovo je vec samo po sebi velika pomoc onome o cemu pricas.
Pa ako ne uradis indeksiranje, instant search (koji se NE moze iskljuciti, pa da fino saceka da otkucam i pritisnem enter)... cini search prakticno neupotrebljivim... Oni su ga napravili tako da moze raditi samo kada je indeksiranje ukljuceno, a to znaci neke druge probleme.
Quote:
Za move/copy alternativu vidi teracopy, vec smo ga spominjali, besplatan je i vrlo pametno uradjen, mislim da ce ti se svideti.
hvala
Quote:
Automatski tune-up programi su kao loudness dugme na hi-fi pojacalima. Stvari najcesce 'deluju' bolje, a u stvari nisu.
Ne... ovo jeste bolje, pogotovo ako aktivno spusta prioritete trenutno nekoriscenim aplikacijama... recimo otvorenim browserima gde se vrte flash reklame koje mi ni ne gledamo... mada to resavam Adblock Plus-om... na rumskom kod mene vise NEMA reklamnih banera
Quote:
Naravno, kao sto Boggy rece, ako covek zna sta mu treba a sta ne, daju se iskoristiti, ali je u principu bolje uraditi sve manuelno, (ili prepustiti nekome ko zna sta radi da to uradi),tako da je jasan ucinak i mogu se jasno pratiti koraci, a i ako nesto krene po zlu, lakse je ici na undo, nego razmisljati sta sve je neki automatizovani 'loudness' uradio u sistemu.
Sve su ovo blage izmene kod TuneUp... ali dosta efikasne... ono sto ne doprinosi nicemu, ni ne cacka...
Quote:

Startup servisi vise definitivno nisu najveci problem, ali ako se u radu nesto ne koristi, nema potrebe da 'dzabe gori', a korisnici koji besomucno isprobavaju software i instaliraju svasta, znaju znacajno da zatrpaju memoriju, pa je povremeno prelistavanje startup-a dobra higijenska navika za masinu.
Realno je problem i sa stabilnoscu celog OS-a te ako nista ne trosi, neka i gori... ako ce sve biti stabilnije.

Uglavnom... moj zakljucak je da su upotrebljivost operativnog sistema narusili (namerno) sami tvorci, pokusavajuci jos vise da snize neophodni koeficijent inteligencije potencijalnog korisnika... na stetu onih koji ponekad stvarno nesto rade na racunaru... a i da zarade pare od novih kurseva....

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote