View Single Post
Old 29-08-2012, 09:22 PM   #7
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Default Re: AMD Athlon II X4 640 3.0GHz 2MB

Quote:
Originally Posted by nikolicdn View Post
Ja imam sasvim suprotna iskustva! Imam AMD Athlon 7750 Black Edition i uporednim testovima sa dvostruko skupljim Intel-ima i dalje nisam nasao dovoljan razlog da opravadam razliku u cifri. Rad je vrlo stabilan na cubase 5 sistemu simultano koristeci i opterecujuci procesor sto u midi programingu (VST) tako i sa Audio manipulacijama! Sto se tice procesora u istom cenovnom rangu, situacija je takva da AMD shije konkurenciju (Intel) za dva koplja!
Da li AMD moze da zavrsi posao NARAVNO DA MOZE. Samo je pitanje sta ti ocekujes od svoje masine...
AKo hoces da poteras ozbiljne projekte, govorim o par desetina MIDI kanala i nekih 20 VST sa plug-inovima na svim kanalima bez da bilo sta freezujem ili renderujem a da pri tome sve sljaka kao sat bez stucanja i pikova do 100% VST CPU onda SAMO INTEL.
Posedujem licno i radim na 2 PC ( 6 core AMD i i7 6 core) plus dva Mac-a tako da znam o cemu govorim.
Imaj u vidu da su audio aplikacije pisane (vecina) sa instrukciama za Intel cipove i chipsete pa samim tim i optimizovanije .
Zasto li Apple nije presao na AMD ako je kako kazes za dva koplja iznad Intela ?
Pricam o iskustvu a ne o rekla-kazala paljevini za nekim od brendova

P.S. i manite se generickih testova za merenje mashina koje su za Pro Audio, pravi i jedini test za njih je da ga ozbiljno opteretis nekim od poslova kojim zaradjujes pare