Quote:
Originally Posted by nikolicdn
Ja imam sasvim suprotna iskustva! Imam AMD Athlon 7750 Black Edition i uporednim testovima sa dvostruko skupljim Intel-ima i dalje nisam nasao dovoljan razlog da opravadam razliku u cifri. Rad je vrlo stabilan na cubase 5 sistemu simultano koristeci i opterecujuci procesor sto u midi programingu (VST) tako i sa Audio manipulacijama! Sto se tice procesora u istom cenovnom rangu, situacija je takva da AMD shije konkurenciju (Intel) za dva koplja!
|
Da li AMD moze da zavrsi posao NARAVNO DA MOZE. Samo je pitanje sta ti ocekujes od svoje masine...
AKo hoces da poteras ozbiljne projekte, govorim o par desetina MIDI kanala i nekih 20 VST sa plug-inovima na svim kanalima bez da bilo sta freezujem ili renderujem a da pri tome sve sljaka kao sat bez stucanja i pikova do 100% VST CPU onda SAMO INTEL.
Posedujem licno i radim na 2 PC ( 6 core AMD i i7 6 core) plus dva Mac-a tako da znam o cemu govorim.
Imaj u vidu da su audio aplikacije pisane (vecina) sa instrukciama za Intel cipove i chipsete pa samim tim i optimizovanije .
Zasto li Apple nije presao na AMD ako je kako kazes za dva koplja iznad Intela ?
Pricam o iskustvu a ne o rekla-kazala paljevini za nekim od brendova
P.S. i manite se generickih testova za merenje mashina koje su za Pro Audio, pravi i jedini test za njih je da ga ozbiljno opteretis nekim od poslova kojim zaradjujes pare