Re: Alesis Ion VS Microkorg
Ion je po meni jedan od najboljih VA sinteva i najblizi je analognom soundu od svih VA koje sam probao ... izmedju ostalog i Korg ms-2000 koji ima isti engine kao Microkorg . Ima ogromne modulacione mogucnosti , znaci puno toga se iz njega moze izvuci pazljivim programiranjem . Vise modela filtera daju razlicit karakter zvuku , emulacija nije stoprocentna ali u nekim situacijama veoma verodostojna. i sto je po meni veoma bitno da nema taj karakteristican aliasing sto vecina VA sinteva ima pri visim tonovima. Inace snaga dsp-a je vise koristena za dobru analognu simulaciju oscilatora i filtera nego na masivnu polifoniju ili ugradjeni efektprocesor .Iskreno ,funkciju vokodera nisam ni isprobavao ali je sam sint-engine mnogo mocniji neko kod MS-2000 ... dok Korg zvuci tanko i digitalno , Ion deluje masno i mocno ... ta dva sinta mogu solidno da se dopunjuju , ali svaki ima svoj karakter ...
Korg je interesantan zbog ralicitih digitalnih waveformova , stepsekvencera , mozda i vokodera , bazni sound me podseca na plaginove od pre 5,6 godina ...dok je Ion vise za analogne padove , leadove , efekte , sekvence... uostalom najbolje je uveriti se sam
|