View Single Post
Old 17-08-2012, 12:31 PM   #36
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Flexifuser i perforirani difuzor

Quote:
Originally Posted by beboplu View Post
Znaci ovako. Imam za taj zadnji zid gdje su mi na jednoj strani vrata koja su udaljena od zadnjeg zida 6 cm ideju. Pa evo skicirao sam na brzinu ideju. E sad mene zanima dal to tako moze tj. da li ta ideja "glumiti bas trapove" posto za super chink princip na tom zidu, bas zbog vrata, nemam mjesta a nekako mi pomicni chunk nije opcija.
Dolje cu staviti sliku pa komentirajte i iznesite sto vi mislite.
Bitna napomena Paneli bi isli od poda do plafona te bi naravno pratio simetriju i na lijevoj i na desnoj strani tog dijela znaci identicno bi bilo napravljeno i s lijeve i s desne strane sobe. Na zadnjem zidu sam vec zamislio kosinu kako bi razbio pravi kut. a mozda bi jos i u gornjim kutevima radio trokutaste kutne panele.
Govorim o horizontalnom chunku iznad vrata u horizontalnom uglu. Inace za ove vertikalne, okrugli ili pravougaoni... svejedno... stavi sta god dodatno sto ti se uklapa i nije ti problem pomeriti
Quote:
Originally Posted by beboplu View Post
Pomak u fazi kod povratnih valova istom putanjom sam mislio da bi se mogao dogoditi u vezi ideje koju sam imao kada bi jos ispred tih kutnih bas trapova (panela) stavio okrugli bas trap iste ili neke druge gustoce. Napravio sam takodjer skicu neku na brzinu no mozda se tu i varam jer malo razmisljam o tome pa ne znam da li bi sita uopce dobio tim principom. Sve u svemu povukla me ideja posto ti kutni paneki ne bi mogli biti ne znam koliko sad debeli da stavim ispred nih okrugli bas trap . A izmedju njih da bude zrak pa da s time nesto pametno dobijem no nisam siguran jer ne mogu naci primjere toga na netu a jos manje neka mjerenja iste situacije.
Nista se spektakularno nece dogoditi pre svega zato sto koristis pretezno rezistivne apsorbere (a ne pretezno reaktivne), koji uticu samo na amplitudu zvucnih talasa... i to ne drasticno

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 17-08-2012 at 12:37 PM.
boggy is offline   Reply With Quote