View Single Post
Old 31-07-2012, 08:21 PM   #48
akordeonista
Senior Member

Default Re: Stizu PC3K6 i PC3K7

Quote:
Originally Posted by baltik79 View Post
...2. Kada prebacujem programske boje ili boje u Setup-u desi se da dodje do „eksplozije“ na djelic sekunde pa se zatim smiri (desava se i na fabrickim bojama, vjerovatno vezano za efekte sto je vec neko meni odgovorio ovde na forumu).
Nemam iskustva sa Kurzweilom pa bih bio zahvalan kada bi mi neko pojasnio sledece stvari:

1. da li su resene stvari vezane za efekte (o cemu je bilo reci u gornjem citatu)? Vezano za to, interesuje me jedna konkretna stvar, sta se desava u situaciji kada imate splitovanu klavijaturu na dve zone, levo je na pr. neki pad ili sinti strings a desno neka solo boja. Drzite levom rukom pritisnute neke dirke i cuje se pad/strings, desnom rukom ste zavrsili solazu i menjate preset na sledeci koji vam je potreban dok leva ruka i dalje drzi pritisnute dirke. Da li se pri promeni preseta ton leve ruke prekida ili ne? I da li se cuju pominjane "ekspolozije" efekata pri promeni preseta?
2. Kako vam se cine klaviri na PC3k? Mogu li se napraviti da zvuce dobro ako ih vec nema u ponudi fabrickih preseta?
3. Kakve su dirke na PC3k7, cemu su najslicnije, tj. mogu li se uporediti sa nekom od klavijatura iz game Roland, Yamaha, Korg?
akordeonista is offline   Reply With Quote