Da se ne trosimo previse...
@Granata:
Vjeruj mi,Mikelandj. je umjetnicki standard kojem se strijemi u ranom pa i kasnijem akademizmu prije svega, pa onda i istorijska atrakcija!
Tina Turner je davno svoj tiraz upisala kao jedan od najvecih ikada a Beyonce je cini mi se jos daleko!
Pretpostavljam da bi i Majkl Dzekson trebalo da bude zaboravljen? Sumnjam!
Lako se zaboravljaju korijeni(muzicki naravno) i danas klince ne mozes ni po vodu poslati a da te ne opsuju i nikada prije kao danas materijalizam nije toliko bio bitan!
Eto to se promijenilo!
@wladymeer:
Bas volis da zakljucujes slobodnim stilom.
Pa, ne mora bolan nuzno ni da bude progresivna ali bar ne smije da bude ni gora od postojece!
Jedan dobronamjeran savjet! Pokusaj odvojiti vremena i poslusaj malo stariju popularnu muziku (rock,soul,funk,disco,rnb pa i jazz), npr.od 60ih pa na ovamo.
Iznenadices se koliko je ustvari ovovremena i svjeza cak i 30,40 god. poslije i koliko je ustvari bila temelj i inspiracija svega ovoga sto cujemo danas, u velikoj mjeri!
Valjda iz 80ih ne pamtis samo Eurpoe i Alice Coopera?
Jamiroquai je totalno po mojoj mjeri kao "noviji" bend, ako uzmes u obzir da su i oni skoro pa bend 80ih, s obzirom da rade vec 20 i kusur godina!

Funk je izuzetak,besmrtan je!
Mnogo je i danas fantasticnih izvodjaca i bendova koji su mi omiljeni ali ti ni jedan nisi nabrojao jer vidim da si obozavalac savremene MTV programske seme!
Kad pjevaci/izvodjaci svoju karijeru pjevaca grade i na paparacku fotografijama,na amaterskim ulogama u losim filmovima,na parfemima, onda je publika koja sve to pusi stvarno kriticna!
I sve to jer nekoliko izdavackih kuca kazu da je to najmodernije sto treba da se cuje?! I to ti nije usiljeno?
Kad zanemarimo licnu sklonost ka muzici kroz omiljene nam zanrove i bendove, ako posmatramo muziku samo kao umjetnicku formu koja sigurno treba da se stvara da traje duze od dvije sezone,sigurno da je jasno o cemu pricam!
Ne tako davno se tezilo kvalitetu koji traje. Izgleda da su Kinezi i muziku poceti stancati samo meni niko nije rekao!
Toliko ja,inemojte sta zamjeriti.