Steta ako se POPularna muzika dozivljava tako sturo!
Cijeneci misljenja nekih dokazanih faca i citajuci nekoliko intervjua sa istim, preformulisacu sta kazu. Misljenja su kako je granica pop muzike dosta labava i da kada se muzika pocne izrazavati tirazima (jos uvijek mjerilo iako se svijet mijenja) i punim stadionima, postaje se pop izvodjac, de facto, svidjalo vam se ili ne!
POPularni izvodjac, iako su mu pjesme u disko,rock,funk,hip hop ili bilo kojem drugom aranzmanu,ZANRU i atmosferi, ali to je valjda jasno!
Quote:
Originally Posted by DaBear
Opet poredjenja ..Tina Turner I Bijonsa... I jedna I druga ce se dugo pamtiti,, ne sumnjam!
|
Pa poredjenje jer pricamo o pop izvodjacima i zasto da se ne poredi? Nisam uporedio Ronaldinja i Beyonce? I pricam o pjevacima/prozivodima, u komercijalnoj muzici, nebitno koliko saradnika imali, ali oni su na kraju ti koji aktivno ucestvuju u stvaranju i pravcu svoje karijere,ili bi barem trebali!
U istoriji muzike se pamte plodonosni periodi,najistaknutiji predstavnici i njihova djela itd.
Uci se o velikim majstorima i zna se vrlo dobro kojim ih redoslijedom i znacajem posmatrati a po cemu je onda pop muzika izuzetak?
U ovom slucaju, postoje mnogobrojni kvalitetni izvodjaci koji strijeme statusu velikih zvijezda, imas pop ikone koji su taj status vec zasluzili!
Ne zato sto ja to mislim vec zato sto su prodali veci broj albuma i dokazali se!
Eh, pamtice se...pamtice se i Karleusa pa koja je to onda kategorija?
"Pop ikona" u sjecanju? Pricamo o realnim brojevima!
Quote:
Originally Posted by wladymeer
Naravno da ne zvuči produhovljenije, jer se i ne radi o pesmi koja je prvi singl sa tog albuma - ali makar vidiš da nije "grupa" ljudi pisala stih od 5 reči. I što je najtužnije, trebao je neko da ti napiše tekst ne bi li proverio o čemu se radi. I sutra treba neko argumentovano da ulazi u raspravu?
|
Aaa, znaci samo prvi singlovi trebaju biti ok jer su prvi a ostali mogu biti smece? Ma daaaj!

A, ne znam jesi li vidio da za ovu stvar postoji video? Bice da je i ovo singl!
Provjeri dvaput ubuduce prije nego odbrusis!
I dalje ne mislim da je Beyonce nesto sto bih trebao bezuslovno poznavati i pamtiti njene pjesme. Mnogo je kvalitetnijih autora pored MTV-ja i Pinka!
Izvini, ali eto, obecavam da cu se potruditi da malo vise vremena odvojim za Beyonce pa da mozemo onda nekad polemisati o muzici?!
Pretpostavljam da joj je i ovo HIT singl?
http://www.youtube.com/watch?v=4m1EFMoRFvY
Quote:
Originally Posted by wladymeer
Ništa gore od sujetnih matoraca ili wannabe matoraca ili klinaca koji se ulizuju matorcima i kukaju kako je nekada bilo bolje i kako se "nekad pravila muzika a danas..." - ko da 80tih nije bilo svakojakog djubreta na sve strane.
|
Zar je Beyonce stvarno najbolje sto se moze cuti danas?
Ako slucajno nisi bio u prilici da cujes,vjeruj mi, muzika u zadnjih 10ak,15 godina nije pretjerano progresivna ni originalna!
I na kraju, Mikelandjelo i nj. tim je oslikao Sikstinsku kapelu prije 500 godina i jos uvijek je standard koji ljudi izgibose da vide i dostignu, zato pustire tu pricu vremena se mijenjaju!
Mijenjaju se vremena, ali ne zato da bi se prodavalo svakojako njesra kako bi neki htjeli, pod etiketom modernizma!