View Single Post
Old 12-07-2012, 10:03 PM   #28
amaterius
Member

Default Re: snimanje klavijatura u studiu?

s ovimdijelom o ludima potpuno se sla?em. Isto tako svatko krivicu obično svaljuje na drugog. Jako je malo onih koji preuzimaju odgovornost čaki i onda kad su uvjerljivo krivi. Ne samo u ovom poslu nego opčenito.
No konkretno mislim da bi se ipak trebali slo?iti u jednom.
Ajmo ovako. Ja nemam pojma o produkciji, o mixu, u efektima, hardverima u studiju, o ovome i onome.Ali ako ja ka?em da ?elim da mi instrument ovako zvuči onda to i ?elim. I ok ..skinut ćemo sve ?to god ka?e?. I dilej, i reverb ihal i neznam čega sve ne.I ok ti sve poslije stavlja? koliko treba, ali hebo taj poso ako na kraju instrument vi?e ne zvuči ni pribli?no kako sam ja htio.Napravljeno sve po ps-u a ono ispade....da ne pominjem ?ta. Da mi na kraju poslije jo? i veli da je to ba? to kako mora zvučati. Naravno mix je radio bez na?e prisutnosti.Potra?it ću negdje stvar pa ću stavit isječak i vidjet ćete o čemu pričam.E sad ako je to tako kako mora biti hebem ja i sebe kao muzičara i produkciju i sve po redu.
Ko je diktirao pravila bitlsima ili ramonsima kad nije bilo utabane takve produkcije.....Vjerojatno da su slu?ali onda?nje znalce ne bi stvorili ono ?to jesu.No ruku na srce glazba je ono ?to mora nositi ?tih onog ko je izvodi i onog ko ju je stvorio. Ako izađe? iz takvog poimanja stvari onda je to komercijala i podila?enje publici...Ili pak je to uradak mog frenda čiji rukopis mogu prepoznati u sto istih. A za?to...Zato jer je tih sto upravo njegovih.Samo promjena tempa i instrumenata...ostalo sve isto u svakoj stvari...fraze, prelazi na bubnjevima, princip sviranja basa.. U jednu rugu sve.
amaterius is offline   Reply With Quote