View Single Post
Old 09-06-2012, 09:08 AM   #20
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

Default Re: Hackintos nece da instalira drajvere za esi Juli@

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Hteo sam samo da naznacim da vise nema onih "elitista" kako su ih nazivali. Jednostavno ta "vocka" je sada mnogo dostupnija nego sto je bila, i mislim da sve ono zezanje oko ucitavanja operativnog sistema na pogresnu platformu, vise ne vredi, i ne isplati se, jer se za malko vise para nego sto kosta dobar "apotekarsko-bankarski" racunar moze kupiti (cak i na kredit) sprava koja je pouzdana, doterana, sa predivnim ekranom od 27 inch, koji je vise nego HD (2560X1440) koji sam vredi vise od 100.000 din, i na kojoj sve sto se nakaci radi, bez problema, trazenja drajvera po netu, dovijanja i lukavstina, tako da covek moze da se usredsredi na muziku, a ne na sredjivanje necega sto uopste i nije predvidjeno da tako radi, zar ne?
Taj ekran o kojem govoris kad ga napravi Apple u Hrvatskoj ko?ta 8000 kn, a kad ga napravi Dell (ista matrica!!!) onda je 5500 kn. Sla?em se da razlika u izgledu ekrana ima, ali u performansama - nema uopće.

I nije istina da je razlika parsto eura. Sad imam ruDAW XTM, a ovakav Mac Pro si ne bih mogao priu?titi ni za dvostruko vi?e love. Da, doslovno.

Ne ka?em ja da Mac općenito nije sigurnija opcija... Definitivno jest. Imam MacBook Pro i znam za?to... Ali da je puno dostupniji? Pa ba? i ne.
Tomislav is offline   Reply With Quote