View Single Post
Old 02-06-2012, 12:21 AM   #5
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: rumski radio stanica...

Bio sam smenski muz.urednik, producent radija i gl. i odg. urednik na državnim i privatnim radijima, i danas se bavim izradom reklamnih spotova i "svuda me ima"...

Pa reko' da dodam koju...

Slažem se i potpuno podržavam ideju, i sam sam o tome razmišljao. Nudim i da free odradim kompletan "layout" sa svim najavama, džinglovima itd, na "najvišem nivou", ako zaživi ideja...!

Quote:
Originally Posted by TVirus View Post
tamburasi pa pank pa dubstep pa alternativa pa hip hop pa drum and bass pa rege pa goa trance pa bora spuzic kvaka pa mitar mirici...
Ovako:

Menadžment:

Za radio stanicu nije bitna ni tehnologija ni tehnika na prvom mestu, već sve to određuje ciljna grupa. Slažem se da je ključ imati što veću ciljnu grupu, tada je posao najlakši, ali je to samo po sebi "mač sa dve oštrice"!
Na datom primeru, koliko ljudi sve to zajedno može da sluša...?? Vrlo malo, mišljenja sam... Uopšte, osim samog eventualnog radija, ova sekcija treba da sveobuhvatno obradi pojam i delo radija. Sa podsekcijama vezanim za strukturu, pre svega ljudske resurse, tehniku, softver i tehnologiju. To bi perspektivno ojačalo Rumski za celu ne pokrivenu grupu korisnika.
Mišljenja sam da sam program treba da sadrži "vrhunske" domete pojedinih muzičkih pravaca i takođe da eventualni marketing služi isključivo za pokrivanje troškova postojanja i upotpunjavanje usluga reklamiranja tržišnih elemenata od značaja za forumsku zajednicu. (dakle bez deterdženata i kroasana)

Uredništvo:

Pre svega mislim da u ovakav projekat treba uključiti sve ljude sa iskustvom kojih sigurno ima podosta na Rumskom!
To bi bio odvojen link u recimo posebnoj sekciji npr: "rumski FM", pa ko želi može da ga aktivira i sluša, a glavne odluke bi donosilo "veće staraca", pa bi bili članovi kojima bi bile date "moderatorske nadležnosti" da imaju pristup toj sekciji obavljali "dužnosti" predviđene odlukama "veća staraca", odnosno uređivali delove programa.

Ekonomija:

Da li je tehnički izvodljivo imati server sa tonom muzike? Sumnjam, odnosno sumnjam da je to free... Znam i da bi u ovakvoj krhkoj ekonomskoj konstalaciji bilo nerealno očekivati da rumski.com to uradi "iz sopstvenih izvora".

Izvodljivost:

Dakle, pitam, da li je moguće da se to svede na neki "kanal" koji bi strimovao postojeće izvore? YT ili već postojeće linkove npr: Dropbox?? (Svako bi imao 2GB za određenu količinu koju bi sam u skladu sa potrebama održavao.) Zna li neko nešto o ovoj problematici?

Bockie is offline   Reply With Quote