Quote:
Originally Posted by awacs
A jel' pristojno da te pitam koliko imaš godina? Pošto to što si napisao deluje kao da si prvi put čuo za Eurosong pre 8 godina  Ili kao da si tek danas shvatio šta znači izraz "mainstream"  Jebeš Ramba, on živi u unakrsnom univerzumu, nije on važan.
Pozdrav,
Vasa
|
27 krajem septembra. Prvi put sam "pomno" pratio Eurosong kada je Dana International donela pobedu Izraelu, a prve Evrovizije koje se sećam jeste kad je Bebi Dol predstavljala Jugu. I od malena mi se nije dopadala Extra Nenina pesma
Šta ću, takva mi karma pa nisam mogao da se rodim ranije
Ove godine po meni Eurosong kompozitori baš negiraju mainstream i nastavljaju kao da se ništa u svetu po pitanju muzike nije promenilo. Danas su u mainstreamu house/DJ pesme poprilično IN npr. A koliko je bilo takvih pesama? I koliko od tih house pesama mogu da prodju kao mainstream standard? Jedna-dve. A i tada ne spadaju u hitove čak ni na jednu sezonu. Očekivao sam da se makar malo isprate trendovi. I naravno, očekivao sam malo više pevljivih i pamtljivih refrena. Zbog svega toga bakice iz Rusije i jesu najzanimljivije ove godine i kad se podvuče crta jedina pesma koje se sećam kako ide. Pesme sa ex-YU prostora isključujem zbog redovnog emitovanja i pristrasnosti.
Ruku na srce, nisam baš toliko duboko analizirao ESC ali čini mi se da je taj jaz izmedju ESC standarda i mainstreama ove godine osetniji nego prošlih. Ako me utisak i vara, onda se iskreno ne sećam da je ijedna godina ostavila ovako loš utisak kao ova.
@DaBear: održao se jer je ex-YU prostor prepun kontraša, ljudi koji teraju inat svemu što je "in" i "kul". Ali da živi od toga, sigurno ne bi išao na ESC nego bi ostao dosledan onome što je izgovarao u pojedinim talk showovima.
I da se razumemo, nemam ja ništa protiv Ramba, niti imam potrebu da ga hejtujem. Samo ne želim da ga branim i opravdavam u vodama gde ni po čemu nije "svetski mega-car".