Quote:
Originally Posted by Khan
Mislim da bi prakticna aplikacija i analiza pro/contra bila bitna za ovakav clanak, bas zato sto se radi o vrsti sada vec masovnih malih studija, koji uglavnom pate iz ovog ili onog razloga, koji se pretvorio u problem iz jednostavnog ne poznavanja materije, ili vere u reklame prodavaca. Upravo tu bi, mislim, tvoja pomoc bila dragocena.
|
Hm... vec sam imao taj problem. Nije (realno i prakticno) moguce uporedjivati MyRoom Design ni sa cim. Cega god do sada da se dohvatis, kao preduslov ima veliku sobu (LEDE, RFZ, N-E...)
Ako krenem da uporedjujem sa bilo kojim od njih, reci ce mi (vec jesu) da nijedan od nabrojanih i nije namenjen maloj sobi, te da uporedjujem babe i zabe, pogotovo ako "ljubitelji" arhaicnog i konfuznog LEDE dizajna osete da MyRoom mozda ima osnova da zvuci bolje (cak i u velikoj sobi, naravno). Tako da i to treba pazljivo uraditi.
Evo, svaki pokusaj da sa NAGURA neki od poznatih principa proporcionalnim smanjivanjem (skaliranjem) dizajna iz velike pocetne sobe u dosta manju, je uvek bio osudjen na propast. Jedan od razloga je cesto i neznanje samog dizajnera (entuzijaste ili ne), da recimo zadnji "zid" u LEDE nije "live" u celom radnom opsegu (ne sme biti cigla ili beton)... itd... da se ne rasplinjujem.
Usput, to je jedan od razloga zasto sam bio primoran da "presavijem tabak" i krenem iz pocetka.
Quote:
Originally Posted by Khan
Siguran sam da teoretsku osnovu mozes da 'ubrzas'. Akusticari ce razumeti i na osnovu asocijacija, a ostalima ni 200.000 ne bi bilo dovoljno! Poz!
|
Nemam uopste potrebu da informisem akusticare, dizajn je vec publikovan u naucnim krugovima i u Srbiji i internacionalno.
"Ostali" su, zapravo, jedini razlog pisanja i objavljivanja ovog teksta, a ima samo 2000 reci... plus fotografija i par ilustracija.
A 200.000 reci? Nisam siguran posle koliko desetina reci bi zaspali, ako bi POCEO tekst koji ima prostora od 200.000 reci, tako da to svakako nije opcija.