View Single Post
Old 16-05-2012, 11:08 AM   #8
Tribal_kg
Senior Member

Tribal_kg's Avatar

Default Re: Behringer EURORACK MX3242X SAVJETI !!!

Ako ti je 20 eura velika lova, to je jo? jedan razlog da ne kupi? mikser koji ti realno nije potreban.

?ta će ti toliko kanala na mikseru? Bavi? se rep muzikom (kolege smo), najvi?e ?to ti treba je dobar mikrofon, dobar preamp i dobra audio kartica/interfejs.

Ja sam godinama radio sa sledećom opremom:

Mikrofon: Behringer B1, kasnije uzeo AKG C214 koji sada posedujem.
Kartica: EMU 1212M (prodao sam je jer prelazim na laptop, danas naručio Focusrite Scarlett 2i2)
Preamp: M-Audio DMP3 (dva kanala, odlično radi za te pare, prodajem ga jer mi je sada vi?ak)
Monitori: Behringer Truth 2030A
Imao sam i malu mikseticu da bih mogao da priključim monitore i slu?alice. I nju sam prodao jer ću sve to imati na USB kartici.

Provereno mogu da ti ka?em da sa tom opremom mo?e? da pravi? super snimke, u ranku sa 99% domaće scene.

Realno, ?ta će ti mikseta od milion kanala kada ti realno treba jedan kanal za snimanje vokala. Meni su potrebna dva jer snimam i gitaru ali ?ta će mi vi?e od toga kada ne koristim?

Ako već hoće? da ima neku miksetu i da se oseća? kao u "pravom" studiju, kupi neki MIDI kontroler kao ?to je Behringer BCF-2000 i biće? zadovoljan. Da ne pričam ?to je sprava veoma korisna za rad.

Ima na forumu i te kako dosta informacija za početnike i za home studio, samo treba da tra?i? i da čita?.

Pozdrav
Tribal_kg is offline   Reply With Quote