Re: DJ Umjetnost??
@Znak
Ili nisi dobro pročitao, ili nisi u stanju da skontaš o kom talentu sam pričao, ili si čisto maliciozan, sebe radi. A što se štetnosti DJ kulture tiče, tek tu ne bih otvarao pandorinu kutiju analogija šta su rock bendovi uradili klasičnoj muzičkoj kulturi (koja je prethodno, porede izvorne narodne, bila jedina postojeća i društveno jedina prihvaćena). Koliko sam upućen, didžejing u sadašnjem, dancefloor obliku, je počeo još 70tih sa disco i funk muzikom, a slična pojava je vladala i na Jamajci , u vreme nastanka ska i reggae muzike. Pa onda hiphop kultura koja je takođe nastala iz turntableisma takođe, a sa njom i trip-hop kao potonji derivat. Tehno muzika, koja tebi izgleda jedina smeta, je nastala iz još klasičnijih izvora, od Kraftwerka i J.M.Jarrea i ostalih pionira, koji su lagano sekvencing i looping (a to klasičnog zadrtog rock muzičara najviše valjda iritira), uveli kao produkcijske norme. Tek su 90tih, opet kao neki naslednik disko kulture, počeli rejvovi u modernom obliku i razvili se u ovo što su poslednjih 15 godina.
Jedno ne imati naklonost ka nečemu i različiti lični muzički ukus, a potpuno je druga ljudska greška iz tih razloga osporavati pravo nečega na postojanje, i njegovu ukupnu vrednost i sam kvalitet. Ovo drugo se, dragi moj Znače i Tajsam, zove hejt, i jedna je od po meni, ozbiljnih mana a ne vrlina ličnosti.
|