Quote:
Originally Posted by awacs
Meni je recimo čudno da tebi kao aran?eru nije čudno ?to su sve strofe spakovane u prvu polovinu pesme, a svi refreni u drugu. A i ne?to ne kapiram Lejlu kao primer pametnog (a ni uobičajenog) formalnog plana.
Igor i BlasterMaster nisu jedini od kojih sam čuo da pesma zvuči "nedovr?eno", "nelogično", "razbacano" ili ?tatijaznam.
Vasa
|
Kad sam rekao da je po PS-u mislio sam na Joksimovićev PS, jer mi se čini kao njegova prepoznatljiva forma gdje se vi?e ne vraća na strofu nakon prvog refrena nego ide u potpuno novi dio.
Tako je i na Lejli koja bila velik uspjeh.
Jedino ?to ovdje to ne radi dobro kao na Lejli jer pjesma nije tako dobra i novi dijelovi nisu tako dobri.
Sla?em se da je malo konfuzna struktura.
Ima nekoliko "glavnih tema" pa čak i nekoliko verzija refrena ?to samo po sebi nije dobro a lo?a odluka po meni je bila ta da se zavr?i sa potpuno novim dijelom umjesto refrenom.
Da se mene pita, a ne pita me se

, ja bi ovu strukturu rije?io vrlo elegantno.
Počeo bih odmah sa 0:25 bez onih dosadnjakovića na klaviru i nastavio sve do kraja refrena kako ide a onda na 1:57 bi stavio glavnu temu orkestra sa 0:25 umjesto ove nove teme a dio sa 2:44 bi stavio na 2:22 a refren sa 2:22 na 2:44 i zavr?io pjesmu tako da ljudi na kraju pjesme znaju ?to je bitno i ?to trebaju slu?ati.
E, da, cijela strofa do refrena je jako dosadna i bojim se da će dosta ljudi otići na WC ili podgrijati sarmu dok ne dođe refren
Toj strofi kronično fali jedan moderan groove, bubanj i rije?io bi se problem.
Ali inače osim toga je sve drugo odlično