View Single Post
Old 11-03-2012, 03:24 PM   #16
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: pesma Srbije za Eurosong2012 by Zeljko Joksimovic xD

Ma što se tiče copyrighta naravno da nema problema, taj motiv je ionako arhetip u okviru pentatonske skale, a i cela tema je šira od tog motiva. Da, potpuno sam zaboravio Local Hero, hvala na podsećanju Na to je verovatno i Vrač mislio kad je pominjao "irske motive".

Quote:
Originally Posted by Surfer View Post
Što se tiče forme pjesme, ona je vrlo po PS-u tako da ne znam što vam je tu čudno.
Skoro potpuno ista struktura kao kod Lejle od Mata harija.
Meni je recimo čudno da tebi kao aranžeru nije čudno što su sve strofe spakovane u prvu polovinu pesme, a svi refreni u drugu. A i nešto ne kapiram Lejlu kao primer pametnog (a ni uobičajenog) formalnog plana.

Igor i BlasterMaster nisu jedini od kojih sam čuo da pesma zvuči "nedovršeno", "nelogično", "razbacano" ili štatijaznam.

Quote:
Originally Posted by Surfer View Post
Moja zamjerka aranžmanu je činjenica da pjevanje počinje tek nakon skoro 40 sekundi što je na Eurosongu vječnost.
Dok on počne pjevat, ja odo na košarku
To obaška, pa i nevezano za Eurosong. Dok počne da peva ja promenih radio stanicu. Mada bih je zapravo ionako promenio kad počne da peva...

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 11-03-2012 at 03:29 PM. Reason: MasterBlaster, BlasterMaster
awacs is offline   Reply With Quote