View Single Post
Old 05-03-2012, 07:14 PM   #33
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Default Re: Profire 2626 fw problem?! pomoc

Quote:
Originally Posted by tillco View Post
Pozz, Diviner, nekako osecam da cemo to resiti u par minuta ...
Jedino sto znam da kad su oba interfejsa ubacena u tu DIgitus FW kartu - PoCo svira sa jednim plugom maksimalno, sa drugim vec trokira... Krci i secka. Cim ga prebacim u FW sa ploce - svira, ali zeza me sa velicinom bafera. Cak mi, u PT, i UAD i PoCo ekstremno trose centralni CPU, sto nema veze sa pamecu... Nesto je trulo u drzavi Danskoj.
Inace, u PT i dalje imam i probleme koje su 99% vezani sa grafickom kartom. Prikaz usporava, koci se, ocigledno je da postoji neki konflikt... Ako pokusam da promenim rezoliciju ekrana u OSX-u - dobijam plavi ekran... PT mi izbacuje i errore, kao preopterecen CPU, a CPU je na 10-12% opterecenja... Mozda je narodni PT 9.0.3 felerican, ali drugi nemaju takve probleme sa njim, znam mu sve ostale tradicionalne probleme...
Pozz, i vidimo se!
ruDAW na kome radis je vec sada star 3 godine, i ti ruDAWi nisu tada bili radjeni da se na njima koristi OSX, vec samo windows (zato sam ti i napomenuo da ne znam kako ce Snow Leopard raditi, jer nemamo neko provjereno rjesenje za te starije ruDAWe sto se tice toga, te zato nismo instalaciju OSXa ni naplatili). Sto se tice FW problema, mislim da bi samo jedna dodatna VIA karta, rjesila sve (pa samo iskombinovati dok sve ne proradi). To je investicija od 1000 din. Ali budemo to probali kada dodjem (ako ne mozes da se strpis, pozajmi negdje bilo kakvu dodatnu FW PCI kartu pa probaj). Ta integrisan FW karta nikada nije radila sjajno (mada smo probali pre tih 3 godine neke M-Audio FW interfejse i oni su radili sasvim ok tada). Zato smo i ubacili jos jedan TI FW adapter (kako bi jedan FW, a ne dva, radila kako treba...za dva mora nazalost izgleda da se ubaci i 2 FW karta).

Plavi ekran dobijas zato sto nisi nakacio ruDAW preko DVI adaptera. Mora zbog OSXa, jer OSX gleda prvo da li ima neki ekran prikacen na DVI (pa posto u tvom slucaju vidi da nema monitora na DVI, on izbaci neku lijevu rezoluciju, bez GUIa, tj bez findera i docka, .... do OSXa je, nije do graficke karte, jer tako radi sa bilo kojom nVidia grafickom kartom koja ima D-SUB iliti VGA prikljucak).Bitno je za OSX da ti prvi ekran bude preko DVI (ili DVI preko adaptera), a drugi onda moze i analogno (ako ga imas), i tada ce i analogni raditi bez plavog ekrana (to zapravo nije plavi ekran kao kod windowsa, vec ti on pokaze screen bez GUIa, tj nije zakucao, kao win).

Last edited by diviner; 05-03-2012 at 07:33 PM.
diviner is offline   Reply With Quote