Upravo je "dinamika" ključ razlike u A/D načinu rada.
Ne toliko ni saturacije, headroom-i, kompenzacije,privatizacije i lo/hi passovi...!
Cela istina...
Nisu toliko ni te konzole "disale", bile "tople" , ne kazem da toga nema, ali je to u dosta manjoj meri nego što se misli. Proveo sam dovoljno vremena u oba sveta i sada znam da je tako i tako i radim.
Jebe mi se što bend hoće -3 RMS.
Imaš "volume" pa "odšrafi" ako hoćeš glasno!
Retko ko pojačava bilo šta sa čega sluša preko 1/4 do 1/3 snage...

Imaš brate, pa otpanji... Znam posle ide radio i to, ali i taj radio slušaju 90% neudate žene i izbeglice,zmijanje,narikače,oranje, ona ex-yu sranja, merline,jabuke,kruške i ostala govna... Onih 10% su narkomančine,tuc-tuc,brain-drain...
...to ne(ću da) radim...!
To nije ekonomski isplativo, zato nemam puno posla, ali ono što uradim odiše ljubavlju. To je negde u mojoj glavi ok. Vreme je takvo da - da bi se živelo od toga, moraju da se prave takvi kompromisi da bi mi se zgadilo za 15 minuta, i kad već treba da mi se gadi, onda bolje da radim nešto drugo, plaćenije...
Sad će me popljuvati ljudi koji od toga žive (ako ima takvih - živih),ali imao sam običaj da uradim nekome nešto "dzabe" , ako je dobro! Na žalost, ni toga nema...
Dinamika u filmu je preživela, cak je i naglašenija! Ne znam za film u kom je sound nateran na -10rms... (osim na nekim lokalnim tv stanicama koje puštaju vhs kroz behringer comp/lim

)... cak na nekim filmovima smeta! Gledaš tv, neka spika, i onda neko izvadi pištolj... ...Oće dvd da spadne sa tv-a...dok ne nadjem daljinski...

...
I tako... ...i pivo...