Quote:
Originally Posted by Big Bockie
Fuck yeah!
Kad sam radio one instrumentaliste, pozajmim PCM 70, upalim spravu , pojavi se onaj default - gimnasium 01... Pustim... Pu' jebem ti, samo za prizvuk tog sounda mi je tebalo jedno 2 dana kliktanja po parametrima bilo kog plug-ina... ...čisto od blama od samog sebe kliknem na preset 02... ...i vratim onaj prvi i zavr?im...! Nema ko nije rekao (pa i ovde na forumu) da je sound sjajan...! Tako da, nije br?e sa plug-om...
Nisu algoritmi nastali sa pojavom Wavesa i iPoda, već daleeeko ranije! I taj mrtvi Lex je digitalan...iako je '86. godi?te...
Za?to za filmsku industriju jo? uveliko koriste i filmsku traku i proizvode Nagra magnetofone "sve u 16" (da vidi? po?to su..  ..), iako imaju HD-ove, Red-ove i Zoom-ove...!?!
Kriza uradila svoje (a nije počela 2010., već oko 1990.), i mislim da je muzička industrija "prepu?tena raji"... ...da svi prave mjuz, a niko ne slu?a...!
I,eto igara...a za 'leba ćemo videti...
?to bi k#&ca koristio plug-ove da sat naplati? 200?...
Ovako, pali? plug i kad treba i kad ne treba...
Al' to sam samo ja...
|
to je samo zato sto si navikao na taj zvuk i sto neko taj preset nije vec izprogramirao, pa da se uhvatis za njega kao na PCM70 !
Da nije digitalna sprava pa ajde da se nadmudrujemo...samo je programiranje u pitanju !! Nije lako dobiti isti zvuk iz prostog razloga sto su pre bile losije te komponente i chipovi u digitalnim spravama, manja rezolucija, sta vec... sad je sve hi-rez, ultra clean itd..reba dobiti te prljavstine u programingu samo..
Neznam ko vise od tih velikih imena treba da kaze jos nesto da bi nas producentski narodu shvatio sta je bitno a sta nije, sta je u glavi, sta se moze a sta e nemoze (nista - sve moze ITB) !!??
Kakav marketing? Kakve zavere?
Kratko i jasno - pre su ljudu koristili to sto su imali (MALI IZBOR) i izvlacili su maksimum iz tog alata ! Danas 99% korisnika jedva poznaje 5% mogucnosti od svakog pluga !!! ili sintija !!!
Preseti koji dolaze sa svim spravama su obicno bez veze, ali 99% ljudi koristi njih jer ne ume ili ne zna bolje i zato je sve kao sto jeste..
Potrebno je uloziti vreme u sve, nema veze da li plug ili hardware a danas je lako dobiti nki priblizan zvuk jako brzo i 99% ljudi je zadovoljno sa tim - jer im "lici" i ne znaju za bolje / nisu nikad bili u pravom studiju i ne primecuju razliku !!
99% ljudi ce i dalje da radi sranje zvuk i sa hardware-om, jer ne znaju i nemogu da odvoje dovoljno vremena da postignu pravi rezultat...
I najvaznije - 99% ljudi nece da prizna da su u stvari netalentovani za muziku / studijski posao i produkciju..nemaju dar za to - dzabe oprema kad su u startu hendikepirani !!
A sto se tice filmskog sveta - malo si zaostao u pracenju. U pravom filmskom svetu , pogotovo audio deo - odavno je sve digitalno, cak i snimanje na lokacijama !! Nisu svi presli, kao sto nisu ni svi prestali da ih proizvode...