View Single Post
Old 09-02-2012, 01:03 AM   #5
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Paul Frindle - istine i mitovi o digitalnoj obradi zvuka

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
iza ovoga ili stoji on sam ili lično CIA/NSA i sl sile. Previše je suptilno za običan marketing. A što se mene tiče, ne bi tolko bacao hejt po staroj tehnologiji, iz prostog razloga, što gomiletina ljudi koja želi i čuje lepotu u njoj, je tu zalutalo pre svega diveći se produkcijama koje su tada nastajale, ili su nastajale upravo na toj opremi. Tačno je da je nova tehnologija superiorna u mnogim tehničkim aspektima, ali ne radi se o tome. Barem kod normalnih ljudi koji znaju šta čuju, a ne oni koji drkaju na staru grafiku na vumetrima samo sebe radi. Ono što i on sam kaže, jeste upravo sam trip čoveka, a to sam i sam nezavisno skontao gledajući jednog matorijeg producenta kako se pati i psuje sa kompjuterom, mišem i tastaturom, i Cubaseom .. on u tom raspoloženju ne može raditi maximalno efikasno, niti mu se može IKAD razumno objasniti šta je tačno dobio plaćajući tu cenu radu sa DAW, jer mu je manje bitno.

Fuck yeah!

Kad sam radio one instrumentaliste, pozajmim PCM 70, upalim spravu , pojavi se onaj default - gimnasium 01... Pustim... Pu' jebem ti, samo za prizvuk tog sounda mi je tebalo jedno 2 dana kliktanja po parametrima bilo kog plug-ina... ...čisto od blama od samog sebe kliknem na preset 02... ...i vratim onaj prvi i završim...! Nema ko nije rekao (pa i ovde na forumu) da je sound sjajan...! Tako da, nije brže sa plug-om...

Nisu algoritmi nastali sa pojavom Wavesa i iPoda, već daleeeko ranije! I taj mrtvi Lex je digitalan...iako je '86. godište...

Zašto za filmsku industriju još uveliko koriste i filmsku traku i proizvode Nagra magnetofone "sve u 16" (da vidiš pošto su....), iako imaju HD-ove, Red-ove i Zoom-ove...!?!

Kriza uradila svoje (a nije počela 2010., već oko 1990.), i mislim da je muzička industrija "prepuštena raji"... ...da svi prave mjuz, a niko ne sluša...!
I,eto igara...a za 'leba ćemo videti...

Što bi k#&ca koristio plug-ove da sat naplatiš 200€...

Ovako, pališ plug i kad treba i kad ne treba...

Al' to sam samo ja...

Bockie is offline   Reply With Quote