View Single Post
Old 30-01-2012, 08:06 PM   #115
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Online strajk protiv cenzure / copyrighta!! SOPA

Quote:
Originally Posted by GRDI View Post
Da , ali kada bi u svijetu vecina materijalnih stvari bilo ukradeno ili pokradeno vjeruj mi da bi i u posti nakon nekog vremena poceli otvarat pakete da vide da li je sadrzaj legalan ili ne...to je naprosto prirodno da se desi, a sto se tice toga da netko kontrolira nekog i oduzima mu ljudska prava na slobodu pa ja ne znam kako bi nam mogli uzet vise nego sto jesu...i tako nas vec kontroliraju na sve moguce nacine. I oduvijek u ljudskoj povijesti je manjina radi novca i moci kontrolirala vecinu prijetivsi se zatvorima i slicno...to je sve jasno kao dan...
Sad vec preterujes. ovakav tip kontrole je obelezje totalitarnih rezima, koja imaju u svom osnovu potrebu za kontrolom svega i svacega, protiv kojih su se ljudi borili i velikim zrtvama izborili za neka svoja prava (barem u nekim delovima sveta), kao sto su pravo na privatnost podataka i informacija. Niko to ljudima nije dao "na tanjiru", i nije u prirodi totalitarnih rezima da "popuste" i daju besplatno ljudima njihova prava, za koja smatraju da zasluzuju.

Prica o autorskim pravima je vise nego dobar izgovor za uvodjenje mnogo goreg zla... to pokusavam da kazem, koje danasnji mocnici jedva cekaju da imaju u rukama, i koja su u nekim zemljama i postojala, mnogo pre interneta, ali su ukinuta.

Inace nas JOS UVEK NE kontrolisu na nacin na koji bi mogli, ni blizu, samo zato sto jos uvek postoje snage, dovoljno dalekovide, koje ce se suprotstavljati tome... ima jos vremena do chipovanja...

EDIT: Oprosti, ali ne mozes me ubediti, da ce, kad "zastite" autorska prava muzicara, stati i ograniciti svoje moci samo na njih.... zbog moralnih razloga... ne... to se nece desiti... istorija nam govori da je to nerealno ocekivati.

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 30-01-2012 at 08:14 PM.
boggy is offline   Reply With Quote