View Single Post
Old 30-01-2012, 07:53 PM   #114
GRDI
Member

GRDI's Avatar

Default Re: Online strajk protiv cenzure / copyrighta!! SOPA

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Pa... nije niko ovim zakonom ugrozio web sam po sebi... njega bas zabole kako ce ko da ga koristi.
Ugrozeni su ljudi, odnosno njihova privatnost, da bi se vaspostavila kontrola sadrzaja na web-u.

To sto ti niko u obicnoj posti ne zaviruje u kovertu, se zove "ljudsko pravo", a ako ti neko izmisli neki razlog zbog koga bi to OBAVEZNO radio (samo) na world wide web mrezi... onda je to gubitak ljudskih prava (na webu)... nije to neka velika filozofija.

EDIT: Pri tom su to pravo izgubili ljudi a ne web, to hocu da kazem, ako nisam bio jasan
Da , ali kada bi u svijetu vecina materijalnih stvari bilo ukradeno ili pokradeno vjeruj mi da bi i u posti nakon nekog vremena poceli otvarat pakete da vide da li je sadrzaj legalan ili ne...to je naprosto prirodno da se desi, a sto se tice toga da netko kontrolira nekog i oduzima mu ljudska prava na slobodu pa ja ne znam kako bi nam mogli uzet vise nego sto jesu...i tako nas vec kontroliraju na sve moguce nacine. I oduvijek u ljudskoj povijesti je manjina radi novca i moci kontrolirala vecinu prijetivsi se zatvorima i slicno...to je sve jasno kao dan...