Quote:
Originally Posted by Surfer
Ne ozbiljno 
|
Pa dobro, ajmo onda ozbiljno:
Quote:
Ali i u ovom slučaju je većina ljudi proglasila najlo?ijim miksem upravo onaj koji je rađen u najboljoj akustici u studiju koji je dizajnirao i izgradio Recording Architecture.
I nikakve veze sa zvukom miksa nema to ?to sam ja tamo sjedio 5 godina.
|
OK, znači da to nije posledica lo?e akustike nego prosto posledica tvoje odluke da miks treba da zvuči ba? tako. Mene je zbunilo to ?to nijedan od dva druga miksa nema toliko naporan bas opseg (~100 Hz) i toliku "raspr?enost na sve strane" (kao ?to neko reče) kao taj, pa sam to pripisao uslovima slu?anja. Kao da je prostor bio previ?e "mrtav" i da nije "vraćao" dovoljno basa. No dobro, to smo re?ili - akustika studija je super, tako si hteo
Ova druga dva miksa (na najjeftinijem i najskupljem mikseru). Hehe, zar nisi ba? ti napisao ovo:
Quote:
Uglavnom, totalni kaos a ja ne znam niti miksetu niti monitoring niti ni?ta.
Monitoring je bio nekakav veliki custom JBL sistem, pojma nemam, od outboarda nisam ni?ta imao jer nisam znao spojiti na patchbayu, tako da je sve rađeno na SSL-u.
Primjetiti ćete da mi je vokal preglasan ali jednostavno nisam znao monitoring i tako je ispalo.
U svom tom kaosu nisam se sjetio snimiti verziju sa ti?im vokalom. 
|
What's wrong with this picture

Brate slatki, onaj
home made mix ima najurednije izbalansirane i frekvencije i odnose. U mom kosmosu krajnji rezultat miksa se ne meri time kako je
rađen nego kako je
urađen. Mo?da to IPAK ima veze i sa tim ?to si imao koji dan vi?e na raspolaganju da čačka? Mackie-a i ?to si
svoje kućno slu?anje poznavao malo bolje nego custom-built-JBL. A mo?da i nema veze. A mo?da i nije najbolji miks. Nema veze sve to, tema je dobra kao takva makar se ti i ja ne slagali oko detalja i makar ti davao prioritet opremi, a ja akustičkom komforu.
Va?no je da ljudi koji posećuju ovaj forum imaju neku temu za razmi?ljanje. Samo ne bi valjalo da u bilo kojoj od ove dve stavke poveruju ni tebi ni meni, nego svojim u?ima (i mozgovima

).
Pozdrav,
Vasa