View Single Post
Old 30-01-2012, 12:03 PM   #45
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Kviz Pogodi miksetu

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Ma pusti budale, pročitali na Gearslutzu pa se sad kao prave pametni.
......

Quote:
Originally Posted by Surfer View Post

Ne ozbiljno

Mogu reći da imam pregršt iskustva miksanja po raznoraznim studijima a između ostalog sam asistirao mom prijatelju John Tilly-u kad je miksao po raznim studijima.
On je inače vrhunski freelance mixing inženjer.

Nikad u životu niti meni niti njemu nije akustika niti monitoring značilo ništa kod miksanja.
On čak nikad nije niti imao svoje male monitore koje bi nosio sa sobom a miksao je doslovno svaki tjedan u drugom studiju u drugom gradu.
......
I 'oces da kazes da su. dok nisu postali poznati, radili u spavacim sobama bez akustickog tretmana, i tako uspeli da nauce zanat? I jos se probili u poslu?
BTW... nosati svoje monitore po tudjim studijima nije neko resenje, posto isti zvucnici zvuce drugacije u drugacije sredjenim prostorima.

Quote:
Originally Posted by Surfer View Post
............
Ali i u ovom slučaju je većina ljudi proglasila najlošijim miksem upravo onaj koji je rađen u najboljoj akustici u studiju koji je dizajnirao i izgradio Recording Architecture.
I nikakve veze sa zvukom miksa nema to što sam ja tamo sjedio 5 godina.
......
ZAR!?
Intenzivno miksanje u sredjenoj prostoriji u trajanju od pet godina moze coveku omoguciti dovoljno iskustva i vestine da moze miksati u hotelskoj sobi (bilo gde) na laptopu... na zalost... oni koji to probaju bez prethodnog visegodisnjeg miksanja u sredjenoj akustici, mogu samo bezuspesno da pokusavaju, celog zivota... a forumi su puni tih nesrecnika, koji nikada nece smiksati nesto sto se barem njima svidja (iskreno), dok ne srede akustiku i monitoring, pa kad nauce, posle vise godina... onda mozda mogu da rade gde god zele. Srecom te slusaoci ne obracaju toliko mnogo paznje na produkciju u danasnje vreme...

Zato je dobro barem kuvati kafu duze vremena u studiju sa sredjenom akustikom... ako ti i ne daju da pipas sprave, niko ti ne brani da slusas, mozes da razvijas sluh (mozak!) u sredjenom prostoru, sto je metod ucenja, vrtenje dugmica i funkcionisanje sprava se moze nauciti "brzinom svetlosti" ako znas (sta) da slusas, s tim sto za "nauciti sta da slusas" treba vreme.

Pokusaj da sagledas realnije sta si (ti) radio umesto da pravis senzacionalisticke zakljucke... inace ces biti jos jedan "supermen" koji se rodio talentovan i vec obrazovan (miksati je oduvek znao samo zadnjih godina postao toga svestan ), a jos voli da deli "savete" na forumima, te za miks samo treba imeti mikser i njega... a uspeh je zagarantovan.

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 30-01-2012 at 12:07 PM.
boggy is offline   Reply With Quote