Quote:
Originally Posted by Arthur
Zamerke - stvar ukusa, ono ?to sam i ranije zamerao braći Mijić, bubanj zvuči kao da programiran, a ne sniman. E sad, pretpostavljam da jeste sniman po?to se tu nalazi i druga zamerka, takođe česta zamerka, jako mi nedostaju overheadi, činele generalno, kre?evi posebno, a i taj rajd jednostavno mi ne radi posao. Verovatno se nije moglo nabaviti skupih komada činela. Noga i dobo?, koliko god ubedljivo radili pesmi (mo?da čak i previ?e ubedljivo, jer istina je da su malko sahranile vokale), nisu nimalo po mom ukusu, zvuče mi malko kao neki default preset iz nekoh DFH il ?tagod. Takođe, producenstka zamerka a ne tehnička - malo mi taj aran?man duplih pedala i rifova nekako nije mudro odrađen do kraja - na prvo slu?anje previ?e puta mi skrene pa?nju na sebe i dekoncetri?e, a ne nalazim mu neku logiku de?avanja, poput previ?e slobodne improvizacije. Ima par mesta gde sve lepo ?tekne, stane i napravi smislenu foru i brejk, ali na nekoliko mesta mi to davi pesmu i skreće pa?nju na sebe.
|
+1 na sve to ?to si napisao, i jo? ne?to:
Kao prvo, debelo sam se potrudio da prevaziđem svoj lični otpor prema gejtovanom reverbu na dobo?u, tako da ne pričam sa stanovi?ta ukusa nego sa čisto tehničkog stanovi?ta.
Elem, taj gated reverb je toliko nepotrebno svetao (a ni tajming. tj envelopa mu nije ba? najsrećnija) da praktično pokvari ceo dobar utisak o gitarama koji Arthur pominje. Nekako se taj njegov agresivni high mid toliko ume?a u posao gitarama da se na kraju sve pretvori u jednu veliku razmazanu agresivnu fleku. Umesto da bude podr?ka gitarama oteo im je zaslu?eno mesto. To bi ba? valjalo da se sredi.
I to ?to Arthur ka?e za tretman vokala ima smisla, mada s druge strane i ovaj postojeći kratki room sa predelayom ima smisla po?to je vokal sasvim razgovetan koliko god bio tih.
Ali sve u svemu, iako nisam fan opusa grupe Zana niti je metal u bilo kom obliku "moj par cipela", čuo sam pesmu par puta poku?avajući da otkrijem kako bi moglo da joj se jo? malo pomogne. U mom kosmosu se to računa kao pohvala i podr?ka
Pozdrav,
Vasa