View Single Post
Old 07-01-2012, 07:19 AM   #11
File
Senior Member

Default Re: LS56 + ne?to AD/da pro

E...hvala...Mislim da mi je sad puuuno jasnije sve...Uglavnom sada mi je jasno to da se A/D konvercija ne odvija u samom interfejsu koji je na kraju lanca prije kompjutora (u mom slućaju focusrite liquid saffire 56)...nego (u mom slućaju) u npr. Digimaxu koji je spojen na adat in od interfejsa(LS56) i taj LS56 ne utjece na konverciju analognog u digitalno....da li je to to

Stoga mi je onda ultimativno odlicno rije?enje da jednostavno kupim 2 standalone mic preampa (zapeo mi za oko gain station(jer je u nekom mom mogucem buđetu... i npr UA - solo) >>>koji ide u neki skupi A/D koverter >>> koji onda preko adat2 ulaza ide na interfejs (focusrite liquid saffire 56)
----to bi mi na kraju izgledalo (u programu) prvih 8 kanala preampa od focusrajta, od 9-16 sa presonusovog digimaxa i 17 i 18-i kanal novi kvalitetni preampi i konvercija...

U teoriji razumijem ?ta bi znacilo da je novi konverter master a ovaj interfejs slave..ali ne znam koji su nedostaci toga i koliko je to problematicno..u biti bojim se nepoznatog (da li mi je onda sve isto) (monitoring i routing klasicno radim i dalje na interfejsu bez obzira ?to je slave)???
File is offline   Reply With Quote