View Single Post
Old 05-01-2012, 04:38 PM   #23
soundman
Member

Default Re: Slate Tape Machine

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
E, al' bez sve ?ale... naravno da nije isto, po?to za početak workflow nije isti.....
Da ne kopiram ceo Vas post, ali moram reci da se generalno slazem. Sam sistem ogranicenja je put koji ima negativnih ali i iskustveno pozitivnih rezultata.

Moj se test sastojao prosto iz signala koji je splitovan na traku i na kompjuter a onda je na kompjuterski signal stavljena simulacija trake. na blajnd testu koji se sastojao u tome da mi neko prebacuje sa a/b (bez x sto bi bilo jos komplikovanije), ja jesam cuo neke male razlike ali je to bilo zaista zanemarljivo.

Da podsetim, da su najbolji magnetofoni i pravljeni da se sto manje cuje razlika izmedju onoga sto ulazi u njih i onoga sto se snimi na traku. Svi inzenjeri su se trudili da magnetofone ucine sto necujnijim i transparentnijim.

Naravno da puko stavljanje magnetofonske simulacije nece zameniti rezultat rada u analognom studiju, tu se slazem i tu ste potpuno u pravu, ali sto se rezultata same simulacije tice (sto je valjda i njena funkcija), da rezultat bude sto blizi, mislim da su poprilicno uspesni u tome.

Sto se mojih iskustava tice (naravno spreman sam na ispravljanje mog stava) najdalje u simulacijama su jos uvek lampashki kompresori i ekvilajzeri. Tu sam jos uvek sa velikom sigurnoscu sposoban da na testu pogodim sta je uredjaj a sta simulacija.
soundman is offline   Reply With Quote