Quote:
Originally Posted by awacs
E, al' bez sve ?ale... naravno da nije isto, po?to za početak workflow nije isti.....
|
Da ne kopiram ceo Vas post, ali moram reci da se generalno slazem. Sam sistem ogranicenja je put koji ima negativnih ali i iskustveno pozitivnih rezultata.
Moj se test sastojao prosto iz signala koji je splitovan na traku i na kompjuter a onda je na kompjuterski signal stavljena simulacija trake. na blajnd testu koji se sastojao u tome da mi neko prebacuje sa a/b (bez x sto bi bilo jos komplikovanije), ja jesam cuo neke male razlike ali je to bilo zaista zanemarljivo.
Da podsetim, da su najbolji magnetofoni i pravljeni da se sto manje cuje razlika izmedju onoga sto ulazi u njih i onoga sto se snimi na traku. Svi inzenjeri su se trudili da magnetofone ucine sto necujnijim i transparentnijim.
Naravno da puko stavljanje magnetofonske simulacije nece zameniti rezultat rada u analognom studiju, tu se slazem i tu ste potpuno u pravu, ali sto se rezultata same simulacije tice (sto je valjda i njena funkcija), da rezultat bude sto blizi, mislim da su poprilicno uspesni u tome.
Sto se mojih iskustava tice (naravno spreman sam na ispravljanje mog stava) najdalje u simulacijama su jos uvek lampashki kompresori i ekvilajzeri. Tu sam jos uvek sa velikom sigurnoscu sposoban da na testu pogodim sta je uredjaj a sta simulacija.