View Single Post
Old 31-12-2011, 02:14 PM   #7
mozart554
Member

mozart554's Avatar

Default Re: Soundcraft ghost

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
?to ka?e Surfer: "dobije? miks vrlo brzo bez puno muke, sjedne? ispred i ?arafi? i ne "gleda?" u miks nego slu?a?."

Po meni, to je glavna prednost rada na low/mid budget analognim konzolama. Kod high-end konzola postoji jo? poneka prednost , ali ni ova osnovna nije zanemarljiva.

Sad, Soundcraftove EQ-e neki vole vi?e neki manje, ali su svakako upotrebljivi (u odnosu na cenu, naravno). Nije stvar samo u EQ sekciji nego u celom protoku signala - svaki element, od gaina preko fadera pa do sabirnice doda malo svoje "prljav?tine", pa je malo lak?e postići kompaktan miks nego kad radi? ITB. Pod uslovom da je mikser zaista ispravan, naravno.

Kao ?to i sam ka?e? - ima? "vi?ka kanala" ako ti zatreba servis Mada bi ti 32 (ispravna) kanala bilo sasvim dovoljno za tvoju konfiguraciju (za return delaya, reverba, i slične stvari).

Pozdrav,

Vasa

P.S. ?teta ?to ne radi MIDI Mute. Korisno je isključivati kanale dok ne sviraju, pogotovo danas kad smo se svi odvikli od ?uma.

da steta sto ne radi taj Midi Mute "ali hocu da ga sredim ako ima neko neku adressu nesto gde se moze to srediti baci te"

u ponedeljak idem na probu pa sam misio odneti Pink noise pa polako svaki kanal ponovo da pregledam stim kako eq radi itd..pa ako je sve ok. pazaricu je..

hvala pozz
mozart554 is offline   Reply With Quote