Quote:
Originally Posted by awacs
Ne samo da je rep dobro izeditovan, nego je pesma konačno dobila formu. U originalnoj verziji me je strašno nerviralo što se hook (brate, buraz, care...) pojavi samo jednom pred kraj. To mi je važnije od Skrillex-like farbi, low enda i čega god.
Pozdrav,
Vasa
|
Eto malo diskusije i komentara...pozdravljam!
Meni je ovo odradilo par stvari...
- pesma je dobila na energiji jos vise,
- rap je tight,
- ima hook / chorus (cak su i na Youtube-tu ljudi pisali da fali hook)
ali i pored toga je bilo 55.000 views za par nedelja..!!)
Sto se tice produkcije...moglo je tu da se chmara do besvesti, ali morao sam da napravim neki kompromis zbog vremena i drugih faktora.
Na pr..bubanj nema uopste nikakvog procesinga (a ipak zvuci dobro, posebno sam zadovoljan sa kikom)
- Kik - dva layerovana sampla, snare - isti kakav je i bio sample, sa sve reverbom, nista dodavanoitd..
nema kompresora, nema EQni na cemu, itd..
- Vokali su vec imali svoj reverb i delay - malo sam stavio kompresije da pumpa + autotune FX
- Bass 100% sastavljen od samplova..zestoko iseckano, prestimano, izfilterovano sa malo SSL eq
+ par malih synth linija ispod
zaboavio sam - stereo mix je isao kroz Cytomic Glue, pa je posle bilo malo editinga plus Stutter plug na par mesta...
Kad se sve uzme u obzir - ispalo je super.
Ne moze da bude Skrillex fazon iz vise razloga: Prvo - tempo, drugo - nema pevanja, nema akorda / padova, nema sequencera, nema pitched vokala..itd
a nije ni taj fazon - ovo je urbani hip hop na kraju...
Neko kao Skrillex je 24 sata u toj muzici u tim farbama i razradio je svoj zvuk do kraja - SAD SAMO STANCUJE SVE ISTO !!
Da je remix bio za komercijalno izdanje za veliki label, sa nekim budzetom - moglo je tu da se odradi jos...ali core je tu !!
Idemo dalje...