View Single Post
Old 08-11-2011, 09:32 PM   #133
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Mobilne solucije?

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Moje izvinjenje, to nije izgledalo ovako sitno kod mene prije uploada.

Nadam se da ce bit sad bolje. Evo 2.. Jedna ovako sa vecim brojevima, druga zumirana malo vise.
Pokusaj da iz sobe maknes sto vise prepreka koje ti prave refleksije (sto na primer)...
predstoji ti pozicioniranje,... obelezavaj pozicije na podu... izaberi najmanje losu.

Non smoothed merenje ti realno ne treba, jer sa gomilom problema ni ne mozes nista da ucinis, cilj ti je da se uklopis sa 1/3 oktave u sto uze granice.

Trazili su mi na jednom forumu da merenja iz Pressed Lizarda objavim bez smoothinga, i ja sam to ucinio, ali posle toga niko do sada nije dao (meni) ubedljivo obrazlozenje za sta ce nekome tolika kolicina detalja sa kojima realno ne moze ama bas nista u maloj sobi da ucini... da ne davim sada sa standardima i preporukama...

U stvari, saznao sam da pojedini ljudi cuju high Q (uske) notcheve u frekventnoj karakteristici akustickog odziva sobe,... u redu... ali to se na prste moze prebrojati, i totalno je van pameti, jer cilj koji bi trebalo da imamo bi trebao da bude pravljenje pristojne kontrolne sobe (sa, recimo, neprostojno malim budzetom).

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote