Quote:
Originally Posted by dacko
Kada radim sa kucanim zivim bubnjem, onda mi ne treba note length, ali ono sto mi treba je da mogu odvojeno da ucrtam velocity za dve note koje su udarene istog momenta. Sto je u piano roll-u malo teze.
Druga stvar kod tog drum editora, koja postoji u cubase je sto mozes koristiti razlicite midi outpute za razlicite drum elemente. Mozes na primer kick da posaljes na bfd, dobos na superior, a hihat na battery... i da ti je sve to u jednoj midi traci.
Eto... sem toga sve ostalo je mnogo logicnije brze i bolje nego u cubase. 
|
Kada namestis kvantizaciju i midi editoru i zoomiras ga, nije bas tako lako "promasiti" grid (kao u Logicu

) i produziti notu, nego se "kvadratic" midi eventa bas zalepi za grid sa obe strane pa deluje kao event fiksne duzine u drum editoru (ili ti "romb" u Cubase-u)
Sto se tice editovanja velocity-ja za note pojedinacno, drzis Ctrl+Alt (mislim da je to kombinacija za PC, jer je na Mac-u Command+Option a to je ekvivalentno Ctrl+Alt na PC-u) i kursor se promeni u "velocity tool" (nacrtana olovka sa linijom ispod) i samo dragujes gore dole i menja se velocity za note pojedinacno ili vise nota ako su selektovane.
"Druga stvar kod tog drum editora, koja postoji u cubase je sto mozes koristiti razlicite midi outpute za razlicite drum elemente. Mozes na primer kick da posaljes na bfd, dobos na superior, a hihat na battery... i da ti je sve to u jednoj midi traci."
E ovo izgleda kao stvarno korisna stvar kod Cubase-a i bojim se da za sada ovo S1 ne moze.
Interesantno je da moze da uradi bas obrnutu stvar. Npr. napravis NI Battery kanal i ucitas ili napravis kit sa vise bubnjeva. Na tom kanalu (gde je battery) u midi upises samo npr. kick. Zatim mozes da dodas novu praznu instrument traku u aranzmanu i u njoj rutiras instrument output na taj isti Battery i tu napravis midi region gde ces npr upisati samo dobos i clap, recimo..Tako moze da se napravi vise instrument traka ciji je izlaz na jedan isti VSTi (AU) i lako mozemo da grupisemo sve u jedan folder gde cemo imati pregledno svaki bubanj ili grupu.
Naravno, to je potpuno obrnuta stvar od onoga sto si ti rekao sto cubase-ov editor moze

..
Pozdrav