View Single Post
Old 19-10-2011, 07:49 PM   #25
euphoric
Member

euphoric's Avatar

Default Re: Presonus Studio One V2 - ARA (r)evolucija!!!

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Sacekacu, a koja je cena Studio One-a ? Ako mi se dopadne ja bih da uzmem original ako nisu bezobrazni i koja im je politika vezana za update-ove na buduce verzije?
Savetovao bih te da skines potpuno funkcionalan 30-dana demo, nema nikakvih ogranicenja, posle u taj demo moze samo da se unese drugi product key i postane "fully functional".. Onda skines content direktno iz programa i to mozes proizvoljno da stikliras sta zelis da skines, jer ceo paket ima oko 25 GB. Ovde mozes detaljno da pogledas sta sve S1 sadrzi http://studioone.presonus.com/what-is-included/

Sto se tice update-ova, ako je suditi po dosadasnjoj politici nece biti placanja za upgrade sve do verzije 3, sto ce verovatno biti za 2 godine. Imaj na umu da je x.5 update ogroman, jer donosi mnogo stvari. Verzija 1.5 je komotno mogla da bude v2 koliko je poboljsanja donela, tako da nisu pohlepni i bezobrazni. Naprotiv, imaju za sada najmiroljubivji community i jako dobru komunikaciju sa korisnicima preko foruma forums.presonus.com, tako da ti savetujem i da malo procesljas po njihovom forumu i uveris se .
I da, update-ovi i fix-evi (ako ih ima, verovao ili ne, desilo se na verziji 1.6.5 da nema ni jedan bug, tako da je samo jezik i par stvarcica update-ovano ) su prilicno cesti. Ne toliko cesti kao Reaper (koji se update-uje najmanje jednom mesecno) ali ne vise od 2 meseca za update u proseku.

Sto se tice cene, koliko sam upucen, imas nekoliko kombinacija za razne popuste do 31.oktobra pa te izadje oko 250 eura (Pro verzija, koja je najjaca), inace je 400e regularna cena. Imas sve varijante na njihovom forumu - neke prodavnice nude odmah popust direktno na S1Pro, a postoji i varijanta da kupis Artist za 20e i updateujes na pro verziju 1 za 99e i onda updateujes na verziju 2 za 99 e, tako da to izadje oko 220e za najjacu verziju.
Ako imas nekoga ili imas ti Presonus-ov audio interfejs, dobijas besplatno Artist verziju cije je ogranicenje da nema 3rd party VST(i)-a, ali ustedis 20e ..

Najbolje je da pogledas zvanican sajt za cene i jos bolje forum za razne popuste.

Pozdrav

( i koliko sam se zalozio za S1, ljudi nemam nikakve veze sa Presonus-om, samo sam odusevljeni potencijalni korisnik .. A vi iz Presonusa bi mogli jednu licencu za Pro ovamo )