Jako lijepo rečeno,kolege su se stvarno potrudile da iscrpno objasne PC3-cu.
Ono sto je zanimljivo primijetiti je da je PC3 spoj stage piano logike sa brzim accessom gomile gotovih i upotrebljivih soundova sa mocnim mocnim workstationom ako netko zeli programirat. Programi nisu flashy, nego upotrebljivi, nema zvukova koji izazovu wow efekt sa evolvanjem itd, presetsi su modelirani dosta cesto prema nekim specificnim zvukovima s albuma (npr. nevjerovatna gomila presetsa s albuma Genesisa ), ili signature soundovima klavijaturista, te je dosta usmjeren na vintage instrumente, dakle gomile EP-a, mellotrona, VA1 emulacija starih analognih sinteva itd. Dakle plus za Kurzweil, zvukovi koji actually necem sluze osim impresioniranju u ducanu.
Moj favoriti piano sekcije su Horovitz piano,i kasnije novim OS ubačeni Pro piano.
U el. piano sekciji ima programa čisto da se sledi? npr. Dukes Dyno rhodes,Woodstock Cluner i dr..
U KB3 modu prije unapređenja sam koristio Ninth Bar,a danas uglavnom Big Leslie B3 i Pictur Of Nectar koji je stvarno prva liga,posebno ako se ?eli svirati hard rock tipa Deep purple i sl..
Orkestralije su odlične kao i analogna VA 1 sekcija,ali jo? uvijek kao uostalom cio sint,istra?ujem

.
Generalno,Kurzweil mi u ?ivoj svirci mnogo konkretnije i jasnije izlazi nego ?to je to npr. bio slučaj sa Tritonom,Rolandom XP 80 (Yamahu nisam imao,a Norda sam probao u prodavnici tako da ne znam kakav je live?).