Quote:
Originally Posted by boggy
Takodje, ako je jako tesko za cuti, budi siguran da ga je nemoguce detektovati softverski... Mislim imaju razvijene algoritme za brckanje po sumu, tako nam mobilni telefoni funkcionisu, ali na -80dB od normalnog nivoa smetnji, odnosno muzike u ovom slucaju, to je malo previse cak i za najmoderniju softversko hardversku tehnologiju.
|
Pa ako se radi o AUDIO watermarku probajte da stavite recimo Waves SSL E Channel na neki fajl koji se sastoji od digitalne ti?ine (MUTE). Pa bajpasujte sve pojedine sekcije (filtere, EQ, dynamics, naravno i ANALOG

), a da sam plugin ostane aktivan. Onda izrendajte fajl, pa pogledajte sonogram tog novog fajla.
Da bi se bilo ?ta moglo videti treba prvo uraditi PRINT SCREEN, pa onda u PHOTOSHOP-u invertovati sonogram jerbo će on verovatno naoko biti potpuno crn. Pa onda podići kontrast u PM, i tako redom... E, ako se ne vidi nikakva suvisla sekvenca, onda se SIGURNO neće videti ni na fajlu koji se sastoji od pravog zvučnog zapisa...
Quote:
Originally Posted by boggy
Ne... to je nekom menadzeru samo palo na pamet, pa je trazio od programera, pa su ga ubedili da ne moze, pa je smislio da je mozda bolje da napise da su to uradili makar i nisu... cak mislim da je bilo i delotvorno makar i ne bilo istina.
|
Ovo je pak najverovatnije.
Pozdrav,
Vasa