View Single Post
Old 10-08-2011, 08:43 AM   #8
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Engleska u plamenu

E moj cAAC....sto bi reko moj cale !!

Prvo ako je "moj zvestaj" isti kao i onaj na TV - sta se cudis?? Sta si ocekivao??

Profil radnji koje su pljackane: sa mobilnim telefonima, tehnikom, naocare, patike, trenerke i sportska oprema.
Zasto nisu krali klopu ??? (ako su gladni)

Puno njih su na TV (pod maskama) kad su ih pitali sto to radite - rekli "pa danas mozemo da radimo sta hocemo...pa daj da se izivljavamo! Policija nam nemoze nista danas (ima ih malo)....a i raspust je, nema skole !!!!"

Zbog velike naivnosti Engleza kao nacije, a takodje i zbog politike koju vode..jako su darezljivi prema "socijalcima" izbeglicama, itd. I puno ljudi to koristi...
Stotine hiljada porodica dobijaju veliku pomoc (placen stan + neke komunalije + dzeparac) i veliki broj njih i njihove dece NIKAD nije radio. Sta deca mogu da nauce od njih?
Imaju za najosnovniju egzistenciju (i da plate mobilni telefon!) SVI IMAJU MOBILNE!!! Ostalo - parola: Snadji se ! Malo dzepare klince i penzionere, provaljuju po stanovima, prodaju drogu na sitno itd....
Sta ocekivati? Ko ce da im pokaze da to nije dobro ? Roditelji sigurno nece!!

Ovde je toliko doslo Poljaka, Rumuna, Albanaca itd itd..i SVI nesto rade - ciste, kuvaju, kopaju, nose..sta vec!! To neces videti da neko od ovih sto divljaju radi !!
Turci, Indijci i drugi..imaju prodavnice, kebabdzinice, poslasticarnice, pekare, restorane, pekare itd....ljudi rade (i nisu gastarbajteri - jer je puno njih rodjeno ovde!!)

Zakon je takodje MNOGO blag ovde !! Opste poznata stvar! Svi znaju da ce lako da prodju ako provale nekome u stan, ukradu nesto itd...nema kazne koja ce nekoga da odvrati od losih stvari !! Zbog "ljudskih prava" policija ima zavezane ruke, u skolama, maltene nesmes da podviknes na djake itd..i klinci to koriste. Osillili su se, nema postovanja prema zakonu, starijima itd..

Mislim, problem je dubok i veliki, ali sto ja nisam isao da rusim i palim...imam i ja trenutno problema u zivotu, ali mi nije palo na pamet da to radim !!??

A za crnce..sta da ti kazem. Jedan od najboljih prijatelja, sa kojim sam dosta radio muziku je crnac! Ali isto tako, dok sam bio u Soho studiju, stalno su dolazili reperi da snimaju u glavnom studiju...i 99% njih su bili gangsteri !! Dodju i gledaju na telefonima snimke kako su samarali klince, tukli se, i divljali !! Bilo je scary da znas da je takva ekipa u studiju !!! Jedan od asistenata je stalno sedeo napolju i gledao da nesto ne iznesu !!! Oni nis bili bas siromasni...imali su record deal (dobili neki avans) lepa odela, patike...ALI takva im je kultura (gang culture). I nazalost, veliki broj klinaca koji nema parae da kupi kartu za prevoz i ode u neki bolji deo grada i vidi nesto lepo - po ceo dan gled takve majmune oko sebe !! (i misle da je to cool)
DaBear is offline   Reply With Quote