View Single Post
Old 23-07-2011, 01:00 AM   #9
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Muzika i Video Igre - Marketing (Army Strong)

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
........Kao što većina Srba pije Jelen pivo jer je sveprisutno, a ne zato što je MEGA
......
Ma piju ga zato sto im se pije... pokusaj da istolerises barem malo gradjanskih sloboda u ovom civilizacijskom corsokaku u koji nas je "demokratija" dovukla... kad bi ljudi prestali da piju pivo iz Bog zna kakvog razloga, ne bi niko vise pio Jelen pivo.... makar bilo i sveprisutno...

Isto tako ne mislim da su igre specijalno zasluzne da izazovu "vojnicki duh" u coveku... nagona za nasiljem i oruzjem ima svuda oko nas u sasvim dovoljnoj kolicini i svakako igre nisu presudne da bi ga dodatno rasplmasale. Mehanizmi kojim se dolazi do toga su odavno poznati, pre nastanka kompjutera, i zasigurno su video igre najmanje zasluzne za ratove, nasilje, sukobe, osvajanja... i sta ti ja znam.

Covek se igra zato sto ga to zabavlja... ako ga to ne bi zabavljalo, drzava bi mogla sve pare da spiska na razvoj igara, ali ih niko ne bi kupovao.

Isto i sa hranom... od kada je sveta i veka se proizvodi/prodaje/kupuje ono sto ljudi traze (ako nije zabranjeno zakonom), bez obzira da li je to zdravo na duze staze ili ne.

Znaci, ako narod trazi... onda je lako da se zapakuje jos sto sta usput... ali dok ne trazi.. dzaba...

EDIT: bolje je nastaviti diskusiju o muzici u video igrama, nego dalje nastavljati debatu o teorijama zavere...

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 23-07-2011 at 09:22 AM.
boggy is offline   Reply With Quote