Thread: Letnji hit!
View Single Post
Old 14-07-2011, 11:31 PM   #2
AudioStorm
Pro Member

AudioStorm's Avatar

Default Re: Letnji hit!

Quote:
Originally Posted by Solozabal View Post
U tome svemu zanimljivo je koliko niski prag tolerancije ima masa kod prihvacanja novih trendova, eto nek se pojavi neka svjetska ikona na vijestima i obznani kako ima novi ultra mega hit u kojoj umjesto vokala koristi sample prdeza iz guzice sutra ce po kaficima i diskotekama svi svrsavati na to.
I sta je jos zanimljivije taj isti "sample" ce se moci cuti u 90% ostale produkcije napravljene nakon toga..
Svaka cast za ovo sto si rekao,e bukvalno tako nesto bi se desilo!!Ne mozemo da zamislimo dokle moze da ide ljudska glupost i odsustvo perceptora o lijepom!Moze im se dati sta im god padne na pamet,pa i ovo

Quote:
Originally Posted by Solozabal View Post
Vecina njih ce ti reci da im se u pocetku nije svidjala pjesma pa su je kasnije zavolili . Da zavolili su je nakon stotine preslusanih puta u pijanom, trijeznom ili pospanom stanju kad nisu previse ni marili o njoj.. Rezultat, mozak ispran, djelovanje na podsvjesnu razinu rezultira promjenom percepcije, a osoba nezna dat konkretan razlog te promjene.

E sad zamislimo sto bi bilo kad bi publicitet dobili oni koji ga zasluzuju i trebaju dobiti.
Takodje potpisujem!

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Haha, kakva carska logika Stvarno neoboriva tvrdnja, po?to sve ono ?to postane hit automatski prestaje da bude prosečno Jedino ?to tvoja konkretna izjava ne znači ni?ta.

Pop muzika je multidisciplinarna rabota i sva?ta se d? isfabrikovati. Kao recimo Sex Pistols ili Frankie Goes to Hollywood. Ako ne?to fali pesmama - tu su attutude i psihoakustika.

A i ova ti je dobra:

Majstore, kako da znam da sam "napravio hit" dok moja pesma ne postane hit? Ba? si razradio jedinstven logički sistem.

Nađu te (?to ka?e Vrač) preko viral marketinga, ali to je potpuno druga priča.

Pozdrav,

Vasa

P.S. Samo da se nadove?em na Solozabala: potro?ači pop (a pogotovo dance) muzike su osobe do 22-23 godine starosti, a najvi?e je onih od 13-17. Jebiga, u tom uzrastu si toliko povodljiv da mogu da te mese kako hoće. Nema? pojma ?ta voli? nego guta? sve ?ta ti se nudi. I naravno da vi?e voli? ono ?to ti se vi?e nudi.
Ovo je definicija.
Najbolje bi bilo da razmisljamo u pravcu kako sve sto nije "hit" nije ni za pomena a diviti se i padati u orgazmicke grceve necemu sto je odgledalo nekoliko miliona ljudi(?) a nema veze sa muzikom,realno.

Quote:
Originally Posted by Surfer View Post

Između ostaloga to mi je i POSAO da znam koje su to značajke hita, da prepoznam koja pjesma ima potencijala biti hit, kako zapakirati ne?to da bude hit i ljudi me plaćaju upravo zbog toga.
Posao,posao,posao,posao,posao,posao....E o tome se radi pobro,samo posao,a nigdje rijeci o samoj muzici i o kvalitetu te muzicke jedinice o kojoj pricamo,tj tog muzickog djela koje je postalo "hit".
Sve se pretvorilo u jedan gad dejm hjudz POSAO !!!!!!!

Quote:
Originally Posted by sRce View Post
ako nesto vredi cuce se i slusace se... ako ima "129" views... onda nista...

Ovo ima tricavih 5 000 viewa?!????Ima li smisla da se govori o ovoj dvojici u spotu??Najveci showman i najveci sportista svih vremena zajedno,i?Po toj matematici ni prelazna ocjena.

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
O majti Vi?nu, ?to se pravi? naivan Pop muzika (o kojoj valjda pričamo u ovoj temi) je ne?to ?to ?ivi od popularnosti. Da bi ne?to bilo popularno, mora da zadovolji prosečnog slu?aoca. Onog koji nema ni ?ivaca ni volje da se "u?ivljava u događaj" nego ga do?ivljava onako primarno, organski, kao disanje ili zevanje. Muzika za vo?nju autobusom (automobilom) ili za razgovor u kafiću ili ples na podijumu.

Pop muzika je namensko multimedijalno stvarala?tvo u okviru kog samo jedan delić čini "pesma kao takva". Svi ostali delovi tog stvarala?tva su van muzike - styling, stav, kontekst u kom se ta muzika konzumira, sva?ta ne?to.

Bez namere da omalova?im tvoje uspehe u okviru tog stvarala?tva odgovorno (ili bar iskustveno) tvrdim da mnogi hitovi u čijoj si proizvodnji učestvovao nisu postali popularni zbog "kvaliteta kompozicije" nego prevashodno zbog pametnog plasmana iste. I da svakako postoji hrpa boljih pesama koje nikad nisu zaradile status hita po?to nisu imale tu sreću da ih neko bolje otpeva ili plasira.

Summa sumarum: prosečna pesma koja se dobro upakuje mo?e da postane hit, fantastična (ali lo?e upakovana) pesma mo?e samo da čeka da je neko kvalitetno upakuje i stavi na policu. To u smislu onog tvog pominjanja "Vegete". Jebiga, kad mi neko pomene "Vegetu" meni malo počnu da rastu očnjaci

Pozdrav,

Vasa
Epic !

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
,,hhhmmm..tako nekako...ali sve ovo treba da se desi prvo:

- da svi ljudi oko tebe isto misle da je hit!
- da postavis na Youtube i da smaras ljude da gledaju sve dok se broj ne popne ba 10,000.000 views!
- da narod pocne da prilazi DJ-ima i pita "jel imas onu pesmu sto ide ovako...?"
- da puno DJ-a (kojima si TI poslao pesmu) vrti to po klubovia (a neki i po radiju)
- da slusaoci pocnu da zovu radio stanicu i pitaju koja je to pesma i sto je ne vrte jos?
- da pocne da se pise po novinama "o fenomenu sa Youtuba" koji je postao "neverovatan hit"...
- da imas neku dobru facu u tom video spotu (zensku / frajera)...
- da se pesma vec prodaje na Beatportu solidno...
- da si mozda pobedio na nekom MTV takmicenju, itd...

E TEK TAD CE "EKIPA" DA POCNE DA TE ZOVE!!!

(ovo se sve desilo u razmaku od dve godine dok Ina i njena orva pesma nisu postali hit!)
Odlicno !!!Ima li veceg i jaceg dokaza od ovog sto si napisao da je sve ovo o cemu pricamo samo BIZNIS !!!!
A ima veze sa muzikom koliko i ja sa piramidama u Gizi

Quote:
Originally Posted by Surfer View Post
Daj mi reci za?to djeci ne ponude jazz-rock ili Beethovena najvi?e?
To bih i ja volio da znam,bez sale.Nisi mozda ni svjestan koliko si kompleksno pitanje postavio.
AudioStorm is offline   Reply With Quote