Thread: Letnji hit!
View Single Post
Old 14-07-2011, 10:45 AM   #16
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Default Re: Letnji hit!

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Niste pazljivo procitali moj post !! Lepo sam napisao da MORA da se ima MEGA pesma! MEGA pesma....!!
A ta mega pesma je SAMO 10% od toga sto je potrebno da to bude hit !! Samo 10% !!!( a treba da se ima MEGA pesma - koja uopste nije laka da se napravi!!)

Drugo sam napisao - "vreme" !!
Ko prati - prvi svetski hit od Ine (koji je otvorio vrata Rumunskom pop dance-u) se "kuvao" vise od dve godine (!!!!) dok nije postao hit. Za te dve godine se desilo JAKO puno stvari koje su sve mogucile da se to polako desi..(mislim HIT, da se desi.)
Znaci - puno vremena...

A za to vreme, "ekipa" (manageri / promoteri / label / DJs / oni sami, kao bend) su gurali, gurali, gurali, gurali...
Pa i samo "guranje" na Youtube ili Facebooku je full time posao (kao sto sam se uverio i sam..he he ).

To sve vrijedi već 50 godina i potpuno je isto.
Ni?ta tu nije novo niti te?e za dana?njeg izvođača.

Quote:
Sto kaze Surfer - ima puno platformi da se ta pesma lansira, ALI isto tako ima i MILION MILIONA ljudi koji su zatrpali sve te platforme sa sranjima od pesme i time smorili narod, kome je toliko opao entuzijazam i moc pamcenja dobrih stvari...danas sve traje 1-2 dana!!! Milion postova / pesama / lajkova itd na Facebookovima / Youtubeovima itd....i vec sutradan..jos milion novih postova...??!!

Znaci - NIJE UOPSTE LAKO, cak je mnogo teze nego pre!!

Uostalom - PROBAJTE I SAMI ! Zalepite dva loopa, nadjite pevaljku, bacite na Youtube i ...........par stotina / hiljada gledanja kasnije....NISTA !!

To jednostavno nije istina po mom mi?ljenju.

Kad je to netko mogao ući u Top 40 prije 30 godina a da nije bio isključivo iz major labela?
NIKAD!
Kad je to novi izvođač mogao ući u studio 1978. i snimiti profi materijal,
osim ako to nisu financirali major labeli?
NIKAD!
Kad je to netko mogao sam izdati svoj album ili singl 1980. godine i promovirati ga na 10 različitih medija?
NIKAD!
Kad je netko mogao ući na MTV playlist 1987. a da nije bio u Top 40?
NIKAD!

I tako dalje, i tako dalje, situacija po meni nije nikad u povijesti bila bolja ?to se tiče mogućnosti.

Quote:

A sto se tice raznovrsnosti, trenutno je u UK, 90% od Top40 - Dance/Pop (ili ti Mainstream club)

US Top 10
1.LMFAO-Dance
2,Pitbull-Rap
3.Adele-White Soul
4.Katy Perry-Pop
5.Nicki Minay-Dance
6.Lady Gaga-Dance
7.One republic-Rock
8.LilWayne-HipHop
9.Hot Chella Rae-Country
10.Bruno Mars-Pop

?to se tiče raznovrsnosti obrati pa?nju na to da u UK TOP 5 ima? 4 izvođača za koje ja nisam čuo u ?ivotu prije.
Ajd se sjeti kad bi se to moglo dogoditi prije 20 ili 30 godina.
Zna? i sam da ne bi nikad.

A to je upravo dokaz mojoj tvrdnji da nikad nije bila bolja situacija za glazbenike jer nikad nisu imali veću mogućnost za upasti u TOP 40 nego ?to je imaju sada, naravno pod pretpostavkom da imaju dobru pjesmu.