Quote:
Originally Posted by ELEKTROIVO
oprosti, stvarno sam krivo shvatio....
ovo što si opisao je solidno rješenje, nebi smjelo bit problema.... jedino mi nije jasno ovo oko GND pina.... konkretno u ovoj situaciji sa RODE-om pretpostavljam da misliš na PIN1. ako je tako, onda je sve OK
a opčenito kad govoriš o mikrofonskim kablovima, misliš li na PIN 1 ili na onaj četvrti pin koji je zapravo masa kućišt akonektora?
|
E upravo TO mi je nesto sto nisam shvatio...
U ovom slucaju masa je lemljena kao pin 1 - najvise zbog nedostatka 7. provodnika. E sad, posto se "obicni" mikrofonski kablovi obicno isporucuju sa 2 provodnika i oklopom, logicno zalemim pojedine provodnike na pinove 1, 2 i 3 (upredem taj oklopni i vezem ga na 1). Evo jedne ilustracije:
Tu obicno nema zabune, ovo CASE (masa kucista) mesto ne lemim nikad, nisam ni razmisljao o tome, jer prosto ne bih imao dovoljno vodova za sve - sem da spajam GND i CASE, a to ne radim, jer - GND loop-ovi i slicno...
Ali ovde nije cist slucaj. Sta raditi ako imam ovakav sedmopinski primer, a kupio sam propisni kabl sa oklopom i 7 vodova ? Da li se onda taj oklop lemi na CASE, ima li to nekog pravila ?
p.s. vidim da ste pomagacki nastrojeni, pa da vas iskoristim do kraja