Thread: Rode K2 kabl ?
View Single Post
Old 09-07-2011, 10:41 PM   #14
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Rode K2 kabl ?

Quote:
Originally Posted by ELEKTROIVO View Post
oprosti, stvarno sam krivo shvatio....

ovo što si opisao je solidno rješenje, nebi smjelo bit problema.... jedino mi nije jasno ovo oko GND pina.... konkretno u ovoj situaciji sa RODE-om pretpostavljam da misliš na PIN1. ako je tako, onda je sve OK

a opčenito kad govoriš o mikrofonskim kablovima, misliš li na PIN 1 ili na onaj četvrti pin koji je zapravo masa kućišt akonektora?
E upravo TO mi je nesto sto nisam shvatio...
U ovom slucaju masa je lemljena kao pin 1 - najvise zbog nedostatka 7. provodnika. E sad, posto se "obicni" mikrofonski kablovi obicno isporucuju sa 2 provodnika i oklopom, logicno zalemim pojedine provodnike na pinove 1, 2 i 3 (upredem taj oklopni i vezem ga na 1). Evo jedne ilustracije:

Tu obicno nema zabune, ovo CASE (masa kucista) mesto ne lemim nikad, nisam ni razmisljao o tome, jer prosto ne bih imao dovoljno vodova za sve - sem da spajam GND i CASE, a to ne radim, jer - GND loop-ovi i slicno...

Ali ovde nije cist slucaj. Sta raditi ako imam ovakav sedmopinski primer, a kupio sam propisni kabl sa oklopom i 7 vodova ? Da li se onda taj oklop lemi na CASE, ima li to nekog pravila ?

p.s. vidim da ste pomagacki nastrojeni, pa da vas iskoristim do kraja

Last edited by psionic; 10-07-2011 at 03:53 AM.
psionic is offline   Reply With Quote