a jeste se napisali dok sam ja kavu popio
Ma nisam napravio lapsus

.... pitao je kako spojiti kondenzatorski mikrofon na taj preamp od klavijature (koji nema phantom). Stavio sam link na prvi externi phantom koji mi je pao pod ruku (istina, ovaj za koji sam stavio link je dvokanalni, pa je to možda bilo malo zbunjujuće) i rekao da mu treba takvo nešto ili nekak koristi externi preamp i spoji ga na LINE in odnosno, AUX in
za spojit dva mikrofona sa ovom klavijaturom ......
varijanta A:
koristiš jedan mikrofon preko njegovog preampa a drugi spojiš preko vanjskog preampa u AUX input... malo nezgodno jer bi morao MONO output od preampa splitat na dva RCA konektora da bi dobio "stereo" signal
varijanta B:
koristiš dva vanjska peampa (kao ovaj Audio Buddy) i svakog spojiš na po jedan AUX ulaz. Obrati pozornost da če ti u tom slučaju jedan mikrofon biti paniran skroz lijevo a drugi skroz desno, jer je riječ o STEREO AUX ulazu. mogao bi napravit nekakvo pasivno sabiranje, pa onda kao u
varijanti A napravit nekakav kvazi streo, ali nisam baš siguran jeli to najpametnije rješenje...
Varijanta C:
koristiš neki mali mikserčić koji ima preampove na sebi i njegov master out spojiš na AUX in od klavijature
to mi ovako, na prvu pada na pamet...