View Single Post
Old 22-05-2011, 04:48 AM   #82
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: "Diskusija" o racunarima....

A mene licno pogadja ovo svo mudrovanje jer se kazu svakave stvari nekome koga i ne poznajete licno, samo zato sto se njegov stav razlikuje od vaseg...

Meni npr, windows 7 radi odlicno, zavrsava mi posao, mogu jos stosta da radim na njemu i nije me briga da li je realtime (DOS je imao RT mod - pa sta - nije zbog toga bio narocito dobar, Workbench sa Amige je derivat UNIXa, pa sam mogao da radim u samo 4 kanala na Amigi) ili je ne znam ni ja sta, bitno je da radi. Siguran sam da je OSX dobar, za mene licno nije bolji, jer nemam pojma da radim u njemu i navikao sam na windowse, svaka promena (pocev od one gde stoji dugme za gasenje prozora) me samo nervira. Eto npr boggy jednom rece da mu u sedmici ne odgovara izgled, sve nekako razbacano, a opet meni xp tako sada izgleda, posle 2-3 godine rada u sedmici. Da li je sporiji ili brzi - nemam pojma, mislim da za jedan projekat u cubaseu - oboma treba isti procenat zauzetosti procesora, ni jedan nema neke preterane razlike, opet za starije racunare slika je drugacija - na primer na moju plocu i moj procesor treba da dodam gomilu svacega da bi xp radio, dok sedmica radi "right out of the box"...

Svaki OS ima prednosti i mane. Da nije tako, niko zivi ne bi koristio windows, svi bi radili samo i iskljucivo na MACu. Opet ako stavite spori HDD i sporu memoriju i spori CPU, dzaba OSX, dzaba Windows - pocece da stuca i krklja...

Mac puca i te kako, nije ni on nepogresiv - zapravo ljudi koji ga programraju nisu nepogresivi... Manje je wannabe programera, koji su masovna pojava na Windowsu, pa uglavnom programiraju oni koji to i znaju - za razliku od PCja gde u poplavi raznog softvera postoji dosta "diplomskih radova" buducih programera, pa neko moze brzo da zakljuci da je Windows skroz nestabilan.

Krajnji cilj je stabilan audio izlaz sa dovoljno kanala i sa dovoljno snage da se kanali obrade. Alatka je u ovom slucaju toliko dobra, koliko dozvoljava da se posao zavrsi.

Tako da, batalite prazne price i to koji je os bolji - mislim da smo dosli do tacke u kojoj to sve nema nikakvog smisla. Ako znas da podesis Win da ti radi i da odaberes potrebne alate - radice besprekorno, kao i OSx, opet ako OSx napunis djubretom i dignes mu u vazduh setovanja, ne mozes vise ocekivati stoprocentu stabilnost, zar ne ?

Last edited by psionic; 22-05-2011 at 04:53 AM.
psionic is offline