Quote:
Originally Posted by bornaa
pa ne znam bash...pogledaj malo članke po netu, windows 7 vs osx performance i to... ljudi imaju bolje performanse programa na bootkempanom windows 7 nego na njihovom nativnom osx-u...gaming windowsi deru do 30-40%, dok i u radnim programe tipa adobe cs5 se vide ubrzanja do 10-15% za windowse. tak da definitivno....placa se hajp i ?mina
|
Sad opet pocinjes da preterujes... po
mojim licnim iskustvima, windows 7 (32 bitni) je sporiji 15-25% i trosi vise memorije cak
i od Windows XP-a (32 bitnog), za
iste aplikacije.
OS X nije "gaming platforma" niti sam stekao utisak da im je to cilj... i prosta
zdravorazumska analiza bez predznanja nije dovoljna da bi se sudilo o nekom proizvodu koji je recimo operativni sistem. Nesto se ipak mora vise znati i nauciti dublje i sire od onoga sto DRUGI pisu na forumima...
I drugo, nije brzina jedina stvar koja je bitna kod operativnog sistema... poznavati povrsno operativni sistem samo sa osnovnog korisnickog nivoa, ne znaci bas nista sa stanovista kvaliteta operativnog sistema.
Pokusaj malo vise i dublje da citas od (samo) belosvetskih foruma, pokusaj da pronadjes literaturu koju je barem neko recenzirao pre stampanja... na forumima se svasta moze naci... ne uvek tacno i iskreno.
Ja sam vremenom izgradio svoj stav o tome, i meni su jasne razlike, znam za sta bi koristio jedno a za sta drugo.... pri tom su forumi
bili poslednji izvor koji mi je u tome pomogao, ako su uopste ista i pomoglil...
pozdrav
bogi