View Single Post
Old 04-05-2011, 08:22 PM   #40
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Preporuka za Auto

Quote:
Originally Posted by Filip_ View Post
......
P.S. - Mada mislim da danasnji novi 1.2, 1.4 benzinci mogu lagano da potrose goriva do granice od 6-7 max 8 litara u gradu (Beogradu).......
Ako se vozi prvom/drugom brzinom? Niko ne pravi automobile sa tim zahtevom.... namerno sam spomenuo Trabanta od 600ccm koji je trosio bas malo (mesavine) ako nisi prelazio 60km/h na autoputu ... ali na "prva-druga" je trosio isto preko 10l...
Kada auto pretezno stoji, pocinje da radi potrosnja "na sat" i "na polaske" iz stanja mirovanja... a ne na predjene kilometre (jer pojedine deonice bi brze pesice presao).... a nema tog motora koji "na prazno" ne trosi nista.... ili jako malo trosi da pokrene auto iz stanja mirovanja.... takve specifikacije niko sebi ne postavlja kao cilj.

Uzgred budi receno, vozim jednog "danasnjeg" benzinca... KIA Rio 2005... i ista stvar po gradu... ali zato na auto putu trosi manje od svih koje sam do sada vozio (5l/100km)

Vozim preko 15 godina, a najvise po Beogradu, naucio do sad da je potrosnja po gradu (Beogradu) slicna, bez obzira na auto (ako je ispod 1500ccm, ove velike nisam vozio)

pozdrav

bogi

p.s. Sigran sam da je vrednost goriva koje se bez veze sprzi na svakodnevne guzve u BG unazad deset godina dovoljno da se napravi nekoliko mostova preko save i guzve prestanu... i jos bi para ostalo... ali naravno... niko o tome ne vodi racuna...

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 04-05-2011 at 08:38 PM.
boggy is offline   Reply With Quote