Quote:
Originally Posted by NLP
...........
I ja sam takvog razmi?ljanja ali ako mo?e za?to ne i ako to propovijedaju RPG i slični opet za?to ne.
Verovatno hoče da naprave iz svega toga vi?e kompliciranije nego ?to jest ali ja nemam največu Kundtovu cijev na svetu pa da se pravim pametnim i provjeravam jedino ?to mi govori zdrava logika i ta je jednaka tvojoj.
Slično oko toga mo?e? da prečita? u "RPG knjigi" o filozofiji optimizacije difuzora kao da originalni Schroeder-ovi nisu dovoljno dobri... ima i nekih grafova oko toga...
... pa eto opet jedni su sasvim zadovoljni sa običnim perforiranim gips pločami... malo karikiram 
|
+/-1mm se u Srbiji dobija prakticno besplatno, samo narucis po krojnoj listi.
CNC razrezivanje se naplacuje po duznom metru (dodatno).
sto se tice knjiga... da sam se vodio striktno zakljuccima pisaca knjiga (makar i najvecu Kundt-ovu cev imali) MyRoom dizajna ne bi nikada ni bilo, sto me nije sprecavalo da ih ipak iscitam.
Knjige je neophodno citati, ali ipak ne ocekujem da knjige iz akustike budu "biblije".
Schroeder nije dovoljno dobar?! Hm, sigurno ima manje alijasinga od ESS dizajna (sto mi je vise nego dovoljno), a pri tom (Schroeder) NIJE patentiran! Znaci mogu ga slobodno koristiti a da nikome ne placam "fee" zbog toga,... niti me iko moze pitati sta to radim i da li smem to da radim.
Jasno mi je da pojedinci mogu da koriste sta god zazele, ja ipak ne mogu, ako se profesionalno bavim ovim poslom.
Ne, nisam zadovoljan obicnim perforiranim gips-plocama, ne treba banalizovati, mislim da sam bio prilicno jasan:
- Difuzori? Da!
- Da li treba precizniji well od +/-1mm? Ne!
To ne znaci da zelim da uvodim perforirane gipsane ploce u pricu.
pozdrav
bogi