Thread: Moze li realno?
View Single Post
Old 27-04-2011, 03:38 PM   #10
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Moze li realno?

Quote:
Originally Posted by nikolaivanic View Post

primetio sam da postoji trend mistificiranja... oko tehnickih detalja...
........
Nije tema gde bi se trebao da petljam, ali za to sto ti kazes, i mene, pojedinci, optuzuju... .. i nisu u pravu.

Protiv sam svakog, nazovi, "de-mistifikovanja" ako postoji velika verovatnoca da ce "de-mistifikovan" metod biti pogresan ili neupotrebljiv.... iako nekad necu konkretno da odgovorim, mislim da je dovoljno nekome ko cita, ne mora biti onaj koji je pitao, da ga upozorim da na to posveti vise paznje nego sto je u startu spreman... to je prijateljsko upozorenje, na kraju krajeva.

Na zalost, to nije dovoljno, ljudi najcesce ocekuju "instant" resenja bez preteranog truda, i tu nastaje problem, jer niko nije preterano spreman da radi za njih. I da budemo jasni.... nije rad smiksati vokal i matricu... vec je rad naci najbolji nacin za taj konkretan slucaj, i to mi se cini da je "grenland" o kome Arthur prica... i makar to bila samo hrpa peska ispred kuce, a ne Grenland, opet je vise od proste procedure koju treba primeniti..

Pri tom primecujem da, kada se postavi konkretnije pitanje, gde neko trazi samo nacin resavanja problema u jednom koraku (dither, rekonverzija,...) ili nije pazljivo citao manuEl... onda mu odgovore vrlo konkretno... sto mislim da je korisno za pocetnika.

Ovo su tehnike rada, i tesko je ocekivati, nazovi, "konkretan" odgovor.

pozdrav

bogi

p.s. pri tom "branim" Arthura koji me je isto prozivao da su moji odgovori "nekonkretni" kada smo pricali o bass tretmanu njegove sobe, pre nekoliko godina...

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote