Quote:
Originally Posted by Big Bockie
Delta 1010 LT ce od ovih ponudjenih imati najbolji sound. Ona jedina poseduje vec dokazani ICE1712 (Envy24) chipset i razlika je znacajna na prvo slusanje! Cak i (budjavi) mp3 svira sa neverovatnom dinamikom.
E sad, 1010lt je karta koja je prevashodno namenjena visekanalnom radu, pa ako ti sluzi samo za audiofilsko slusanje a ne i visekanalno usnimavanje (e.g. bubanj,etc), onda je potpuno dovoljna obicna - M~audio audiophile 24/96, koja ima isti takav chipset i prepoznatljiv zvuk.
Ono sto je down side je sto su ovo PCI karte koje idu u desktop only i sto ne mogu da iskopam podatke o Envy-ju u USB kartama skoro u opste, a NISTA u toj ceni od usb karti ne zvuci kao to, osim sto je eto, mobilno...
Poz'
|
Bockie hvala na brzom odgovoru. Bas ovo sto sto si rekao da ne mozes da iskopas podatke o Envy-ju u USB kartama je i mene bunilo, tj. takodje i ja nisam mogao da nadjem bilo kakve detaljnije specifikacije. A iskreno, kupih laptop sa
i5 460M procesorom koji ima dovoljno snage da pogura sve VST-je koje koristim, dok sam desktop racunar (u kome imam jaci
Q8300) planirao da prodam zato sto putujem dosta zbog posla. Zbog toga sam i razmisljo o USB karti. Htedoh da kupim
Maudio Fast Track MkII 2.0 jer kosta 10.000 din ali su me ovi cincevi nazad i cinjenica da nisam mogao da nadjem nista na forumu receno o njoj i bilo kakve detaljnije specifikacije, odbili od kupovine.
Kasnije videh
Maudio Mobile Pre MkII 2.0 koji ima TRS balanced line outpute (ali skuplja je 170e) i kao sto rekoh, ne bacaju mi se pare za kartu koja ce da mi da isti zvuk kao integrisana karta. Sto se tice latencije, mogu reci da stvarno nisku latenciju (bez pucketanja) imam na oba racunara sa integrisanim kartama (Asio4all driverima) ali zvuk me najvise brine jer na laptopu ne mogu da radim mastering uopste ovako.
Citao sam o
Fast track pro karti na forumu ali ona je USB 1.1, a moja zelja je USB 2.0 karta sa dobrim drajverima, gde vidim da je ovaj M-Audio veoma azuran jer nalazim na njihovom sajtu da imaju i posebne za Win7 x64 SP1.