View Single Post
Old 01-03-2011, 08:01 PM   #4
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Default Re: DIY Vocal booth & Control room?!

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
... te ako jedan napravi 3dB, lako se desi da dodatni helmholz (zbog ko zna kojih razloga) ne popravi karakteristiku za vise od 1dB... iako je isti.
To me zanimalo ...

[/quote] Treba imati u vidu da pozicija igra znacajnu ulogu sto moze umanjiti efikasnost do potpune besmislenosti tih apsorbera.
[/quote]
Imam jo? ona dva sjedeća Helmholtza od po cca 125 litara, koji su na kotačima, pa kad i njih u?timam (gerila style ) ih mogu da ?altam po zadnjem dijelu studija ... inaće stoje uz sami zid, pa mo?da će tamo da i najbolje rade (mislim kut-zid/pod) kada su mi u samim kutovima već SC-i.

@NLP

Htio sam prvo da vidim kaj se de?ava sa jednim ?timovanjem H. rezonatora, da vidim kak to izgleda, a onda idem sa ?timanjem ostala 4 u komadu ... Dao Bog za 7 Db- a ukupno i ja sam na konju!!!!

P.S. To Boggy. Probat ću premje?tanjem zvučnika da rije?im onaj veliki dip na "dva manja", ali za to mi treba barem cijelo prijepodne, a to do subote nemam, tak da do tada radimo na H-ima, kad već znamo koju gerila tehniku upotrijebiti ... (totalno si mi bacio osmijeh na lice sa tom izjavom ) ...

Studio Predator
Eomsy is offline   Reply With Quote