View Single Post
Old 01-03-2011, 10:17 AM   #18
marcos
Member

Default Re: svjetska produkcija?

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
Mo?da ne bi bilo lo?e da napravimo temu ili da ovu temu odvedemo u tom pravcu - odvanja priznanja snimcima sa ovih prostora koji zvu?e strano po kvalitetu produkcije.. to bi se bar pretvorilo u ne?to pozitivno.

evo meni osobno kod nas u rvatskoj grupa Jinx taj moment zvuka na razini. ?ak i na prvim albumima koji su tehni?ki bili dosta "lo fi" imaju vjerodostojnost i ozbiljnost "pravih" albuma. Dobri aran?mani, stra?na pjeva?ica, dobra svirka, cool soundovi....Majke su mi bile isto na tu foru iako su stare snimke lo?e...ali opet to je to...Gibonni je sa zadnja dva albuma pre?ao po meni granicu "doma?eg proizvoda"...prije su tu bile nekakve solo gitare, neki sinteti?ni klaviri, neka aran?manska rje?enja. Nemam pojma, ali nije bilo na razini. Ko da muzi?ari s terase sviraju a svirali su stra?ni muzi?ari.....Grupa Laufer mi je isto uvijek bila al pari sa bilo kojim svjetskim bendom u ono doba. Danas imamo tu bend My Buddy Moose za kojeg nebi znao re? od kuda su. Bambi Molestersi isto tako. Pips Chips & Videoclips itd. Ima ih....

Mo?da je zajedni?ko svima njima da im je zvuk prije "originalan" neko "objektivno dobar". Originalan, pogo?en, ne preforsiran. Kod nas ?esto imam osje?aj da se na silu poku?ava preslikati nekakav trendi zvuk koji ?esto nema veze sa estetikom samog benda....kao ono "e ajmo napumpati bas da se sve trese i ajmo vokal baciti naprijed i da bude onako pun zraka" a miksa? punk bend...

Na svu sre?u, po?eli su se (ponovo) profilirati razni mladi producenti/snimatelji koji su u pojedinim stilovima po?eli hvatat korak i izbacivat stvarno dobre stvari iako rade sa mikrobud?etima i u projekt studijima. Ve?a studija su po?ela propadat jer su nedostupna financijski, jer vlasnici/tonci sebe uvijek postave ko producenti, jer se nikom neda do? npr poslu?ati bend kakav je u ?ivo i tonac zna kako bend mora zvu?ati bez da ga je ni poslu?ao, jer su oni snimali Haustor i Azru i ?ta ti sada prdi? o nekim tamo White Stripes koji su ti, poslu?aj vamo Toto ili Stinga kako zvu?e.... itd itd...
marcos is offline   Reply With Quote