View Single Post
Old 28-02-2011, 04:35 AM   #24
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Pitanja za Mr. DaBear

Cekaj Ajoe. Ja te nisam napao, a ne verujem ni da je Da Bear!
Niti je bilo ko kritikovao tebe, za boga nismo nista ni culi da bi te kritikovali!
Postavio si neke moguce tehnike na svom prvom postu.
Ja znam ljude koji znaju milion tehnika i zovu me da me pitaju za pojedine tehnike, a sto je najgore ne znaju da odaberu pravi zvuk! I pricaju pricaju o ovim kompresorima, onim, ovde ovo-ono...

DaBear ti je lepo reko koji je njegov pristup, trazi dok ne nadje. Takodje sam procitao u njegovom gostovanju na forumu ovde ili gde vec da je reko nesto u stilu "Okrecem, vrtim dok mi se ne svidi" .
Evo ti thread gde je clan Idekius pitao bio DaBear-a da li koristi paralelnu kompresiju, ispalo je da tad nije znao sta paralelna kompresija znaci ali je koristio, sto znaci, radis milion stvari dok ti ne zazvuci kako treba, vrti skidaj dodaj, kompresuj, layeruj, bacaj na razlicite kanale, kompresuj drugacije, sta god. Evo ti link za thread:

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15025

Meni nije bilo upuceno pitanje na thread-u, ali ono sto DaBear ovde govori tebi i sto sam ja pokusao da kazem je da je u samom startu najbitnije da odaberes dobre zvukove, napravis dobar aranzman, posle ces lako da ga smiksas! Ako ti se neki kick sa nekim bass sintom ne lepi ili koji god vec izraz da upotrebim, nemoj da potrosis 5 sati pokusavajuci razlicite tehnike o kojima si citao ili si ih video da namestis zvuk, pocni od najprostijeg, zameni zvuk koji ti pravi problem novim.

Niko ti ne kaze da ne treba da koristis sve te tehnike, ali ja nisam nikad video dva ista coveka koji pristupaju miksu na isti nacin. Ono sto DaBear-u ili meni sve jedno kome radi , mislim na tehnike u miksanju, koje koristi-mo, nece raditi svakome ako proba istu tehniku.

Naravno da ces da koristis EQ notch here, notch there, naravno da ces da koristis layer-ovanje, NY kompresiju, svi je koriste!

Tvoj pravi pristup bi bio da postavis thread sa nekom tvojom pesmom i da isto nazoves thread (ako zelis samo Da Bear-ovo misljenje), on cuje i pitas ga, sta da uradim u miksu da popravim, jel ovu ili ono ... eto

Last edited by Jan; 28-02-2011 at 04:38 AM.
Jan is offline   Reply With Quote