Ej, ljudi. Danas ja počeo da "tjuniram" svoje Helmholtze, ali rezultati su mi totalno nejasni

.
Prvo ja počeo sa kutijom od 88.7 L gdje bi po navedenoj formuli ako izbu?im jednu rupu od 35 mm (takav mi je najveći borer kojeg imam), trebala rezonirati na cca. 47 Hz-a, kad ono peak na ...

... WTF ???? Snimao ja stavljajući mic u rupu, pa na sam rub, pa odmaknuv?i od rupe 10 cm, uvijek isto. Ajd, reko jebe? formulu, ajmo izbu?iti jo? jednu takvu rupu (35 mm promjera), pa da vidim ?ta će se desiti. Kad ono NI?TA!? Izbu?io ja jo? jednu, pa opet snimam svakako (rub rupe, u rupi, 10 cm od nje) i dobim ovo ...
Ljubičasta je s jednom rupom, roza s dvije, a zelena sa tri rupe 35 mm ...
I sada slijedi pitanje.
ZAR GLEDAM DIP ILI PEAK jebenog mjerenja

,jer samo mi se dip mjenjao sa cca96 na 104 Hz-a, a main peak je i dalje ostao isti ..
"Ne-budi-lijen" probu?io ja 8 mm rupu na 80 litarnoj kutiji, pukno mic unutra ... (slika mjerenja je ista, samo su različite slike sa plavom crtom da se vidi frekvencija) ...
I mjerenje sa 8 mm rupom u kojeg je gurnut mic od najmanje kutije 70,9 litara ...
Znači, svim kutijama je peak na cca. 37 Hz-a., pa ponavljam pitanje,
GLEDAM DIP-ove ILI PEAK-ove ???
Pukno ja i mjerenja u sada?njem sweet spotu poslije ove egzibicije sa bu?enjem Helmholtza i dobio ovo (gdje je rozo prije, a plavo poslije bu?enja rupa na 88 litranoj kutiji, te po jedna mala rupica 8 mm na ostale dvije kutije) ...
Boggy, NLP ...
HELP 
!!!